A nyár slágere a fagylalt, számtalan változatban kapható, de, ha egy kicsit is igényesek vagyunk, akkor nem dőlünk be mindenféle bolti keveréknek. Jobb, ha inkább nem is tudunk róla, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaz a legtöbb fagylalt.
Készítsünk otthon egy egészséges fagylaltot, és vonjuk be mennyei csokoládéöntettel.
Ebben a fagylaltban az a jó, hogy a krémes belsőt egy nagyon finom, vastag, ropogós csokiréteg veszi körbe. Most megmutatjuk, hogyan lehet elkészíteni a finom öntetet. Csupán három hozzávaló szükséges, és ráadásul nem is időigényes. Lehetőleg, jó nagy adagot kavarjunk belőle, mert mindenki imádni fogja.
Hozzávalók: 4 evőkanál kókuszzsír, 100 gramm jó minőségű keserű csokoládé, egy csipet só.
Elkészítés: a szobahőmérsékletű kókuszzsírt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a reszelt csokoládét, és a sót, majd a mikróban melegítsük fel. Mikor felolvadt, keverjük el, és öntsük rá gyorsan a fagylalt gombócokra. Ha megkötött, egy nagyon ropogós kérget képez a jéghideg, krémes massza köré.