Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Kíváncsi vagy, hogyan készítheted el a világ legízletesebb palacsintáját?

Kicsit utánajártunk, és kiderítettük, mi a puha és ínycsiklandóan légies édesség titka. A tippeket egyenesen a legtapasztaltabb szakácsoktól lestük el, és be kell vallanunk, bár pofonegyszerűek, mégsem jutottak volna soha az eszünkbe!

1. Használj mindig friss tejet

Amennyiben a tejet már rég felbontottad, a palacsintáid nem fognak olyan puhára és elasztikusra sikerülni. Ki fognak száradni még sütés közben, így könnyebben szétszakadnak. Bizonyosodj meg róla, hogy úgy a tej, mint a tojások is frissek legyenek. Ez nemcsak a palacsinták textúrája miatt fontos, hanem a pocakod egészsége miatt is.

2. Helyettesítsd az édes tej negyedrészét savanyú tejjel (vert tejjel)

Ez a hozzávaló teszi igazán mennyeivé a palacsintát! Főként a vastagabb, amerikai stílusú palacsintáknál érdemes bevetned, így tömöttebb, de mégis pihepuha édességet kapsz. A jelenség a masszához kevert sütőporral magyarázható, ami reakcióba lép a savanyú tejjel, és fenségesen légies palacsintát eredményez.

3. A vaj sokkal jobb az olajnál

Olvassz vajat a palacsintamasszába, és mellőzd az olajat, még ha ez a megoldás egy kicsit többe is kerül. Így a sütemény puha lesz és omlós, de mégsem szakad el, sem sütés közben, sem pedig akkor, amikor felcsavarod.

4. Ha nincs savanyú tejed, jó a banán is

Pürésíts egy banánt, majd keverd hozzá a masszához. Érezni fogod a különbséget, amikor beleharapsz az első készre sült palacsintába.

5. Furcsán hangzik, de igenis, hagynod kell eleget sülni a palacsintát!

Akkor szabad megfordítani a serpenyőben a süteményt, amikor az elválik az edény falától anélkül, hogy megpiszkálnád. A legjobb módja ennek, ha megvárod, hogy megbarnuljanak a szélek, aztán óvatosan megrázogatod a serpenyőt. Ha megmozdul a palacsinta, nyert ügyed van, és megfordíthatod. Ha nem, akkor még hagynod kell sülni. Amennyiben nem várod meg, hogy jól átsüljenek, a belül nyers palacsinták gyomorfájást okozhatnak, nem beszélve arról, hogy könnyen elszakadnak akkor, amikor felcsavarnád őket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!