Kíváncsi vagy, hogyan készítheted el a világ legízletesebb palacsintáját?
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Kicsit utánajártunk, és kiderítettük, mi a puha és ínycsiklandóan légies édesség titka. A tippeket egyenesen a legtapasztaltabb szakácsoktól lestük el, és be kell vallanunk, bár pofonegyszerűek, mégsem jutottak volna soha az eszünkbe!
1. Használj mindig friss tejet
Amennyiben a tejet már rég felbontottad, a palacsintáid nem fognak olyan puhára és elasztikusra sikerülni. Ki fognak száradni még sütés közben, így könnyebben szétszakadnak. Bizonyosodj meg róla, hogy úgy a tej, mint a tojások is frissek legyenek. Ez nemcsak a palacsinták textúrája miatt fontos, hanem a pocakod egészsége miatt is.
2. Helyettesítsd az édes tej negyedrészét savanyú tejjel (vert tejjel)
Ez a hozzávaló teszi igazán mennyeivé a palacsintát! Főként a vastagabb, amerikai stílusú palacsintáknál érdemes bevetned, így tömöttebb, de mégis pihepuha édességet kapsz. A jelenség a masszához kevert sütőporral magyarázható, ami reakcióba lép a savanyú tejjel, és fenségesen légies palacsintát eredményez.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
3. A vaj sokkal jobb az olajnál
Olvassz vajat a palacsintamasszába, és mellőzd az olajat, még ha ez a megoldás egy kicsit többe is kerül. Így a sütemény puha lesz és omlós, de mégsem szakad el, sem sütés közben, sem pedig akkor, amikor felcsavarod.
4. Ha nincs savanyú tejed, jó a banán is
Pürésíts egy banánt, majd keverd hozzá a masszához. Érezni fogod a különbséget, amikor beleharapsz az első készre sült palacsintába.
5. Furcsán hangzik, de igenis, hagynod kell eleget sülni a palacsintát!
Akkor szabad megfordítani a serpenyőben a süteményt, amikor az elválik az edény falától anélkül, hogy megpiszkálnád. A legjobb módja ennek, ha megvárod, hogy megbarnuljanak a szélek, aztán óvatosan megrázogatod a serpenyőt. Ha megmozdul a palacsinta, nyert ügyed van, és megfordíthatod. Ha nem, akkor még hagynod kell sülni. Amennyiben nem várod meg, hogy jól átsüljenek, a belül nyers palacsinták gyomorfájást okozhatnak, nem beszélve arról, hogy könnyen elszakadnak akkor, amikor felcsavarnád őket.