Ha ettél már finom omlós kekszet lédús, piros almával, tudod, hogy ez a világ legfinomabb uzsonnája. Ezt annak idején az óvodások is tudták, csak azóta már átszoktak a sokkal egészségtelenebb, ízfokozókkal dúsított rágcsákra. Mi imádjuk a kekszet, éppen ezért elhoztunk, egy nagyon könnyű házi keksz receptet.
Csupán két összetevőt tartalmaz, és el sem hiszed, de bizony nem kell bele se vaj, se tojás. Nagyon egészséges, és gyorsan el is készül.
Hozzávalók: 2 csésze átszitált liszt, 2 csésze krémes tejszín.
Elkészítés:
– melegítsük elő a sütőt 230 fokra
– a lisztet szitáljuk egy tálba, majd keverjük el a tejszínnel, addig gyúrjuk, míg jól összeáll. A keletkezett kis labdát nyújtsuk ki, majd egy pohár vagy tésztaszaggató segítségével vágjunk keksz formákat belőle.
– tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 15 percet, míg mindkét oldala aranybarna lesz.
– fogyaszthatjuk almával, dzsemmel, de akár magára is rágcsálhatjuk