KezdőlapReceptekÍgy lehet uborkát savanyítani mindössze 24 óra alatt

Így lehet uborkát savanyítani mindössze 24 óra alatt

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Hogyan lehet uborkát savanyítani mindössze 24 órán belül?

A következő sorokban egy nagyon egyszerű receptjét mutatjuk be a savanyú uborkának, amely minden bizonnyal elnyeri a tetszését, még a legválogatósabb családtagoknak is! Hozzávalók:

  • 1 kg uborka;
  • néhány szál kapor;
  • néhány cikk fokhagyma;
  • 2-3 evőkanál só;
  • 1 liter ásványvíz;

Az elkészítés módja

Mossuk meg az uborkát, és vágjuk le a végeiket. 2-3 befőttes üvegekbe tegyünk egy kis kaprot és apróra vágott fokhagymát. Ezután helyezzük az üvegekbe az uborkákat. Tetejükre tegyünk néhány szál kaprot.

Oldjuk fel a sót az ásványvízben, és töltsük az üvegekben elhelyezett uborkákra, majd helyezzük őket a hűtőszekrénybe. 24 óra múlva már fogyasztható is a savanyított uborkánk!



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet