KezdőlapReceptekÍgy pucolhatod meg legkönnyebben a sült paprikát + másik 4 hasznos konyhai...

Így pucolhatod meg legkönnyebben a sült paprikát + másik 4 hasznos konyhai megoldás

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hogy lehet egyszerűen meghámozni a sült paprikát, vagy a héjában főtt krumplit, és hogy lehet egyszerűen felszeletelni a sütőtököt?

Így hámozhatod meg gyorsan a sült paprikát

Ha szereted a sült paprikát, de bosszant, hogy olyan nehéz megtisztítani, a következőt kell tenned: Mielőtt betennéd a sütőbe, locsold meg a paprikákat egy kevés olívaolajjal, így könnyebben lehúzhatod majd a héjukat.

Így tisztíthatod meg és darabolhatod fel a leggyorsabban a sütőtököt

Ha már próbáltál szeletekre vágott tököt sütni, tudod, milyen nehéz megtisztítani és feldarabolni. Sajátítsd el a következő módszert, és készülj fel a sütőtökszezonra.

Vágd el vízszintesen a tököt és távolítsd el a tetejét a szárával együtt. Ezután tedd a tököt egy vágódeszkára, és hámozd meg. A lényeg, hogy ne a levegőben lógjon a kezed, hanem támaszkodj meg a hüvelykujjaddal a tökön, hogy jobban tudd irányítani a mozdulataidat. Miután meghámoztad, már nagyon könnyű lesz feldarabolni, és már csak a megfelelő receptet kell megtalálnod, hogy elkészítsd.

Így pucolhatod meg legkönnyebben a hagymát

Előfordul, hogy vékony és száraz a hagyma héja, ami megnehezítheti a pucolást. De mindössze két mozdulattal megkönnyítheted a munkádat. Csak annyi kell tenned, hogy megmosod, és egy kis ideig vízben áztatod a hagymát, hogy hidratálódjon, majd mindkét végét levágod és félbe vágod. Így akár kézzel is lehúzhatod a héjat a két félről.

Így hámozhatod meg könnyebben a főtt burgonyát

Főzés után tedd a burgonyát egy tál jeges vízbe néhány percre, így sokkal könnyebben, akár kézzel is eltávolíthatod a héját.

Így távolítsd el a magokat a paprikából

Erre is létezik egyszerű megoldás. Vágd le a paprika végét, vagdosd be egy kicsit, és ezután egyszerűen vágd ki a középső, magos részt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet