KezdőlapReceptekDesszertKarácsonyi desszertek, mindössze 5 hozzávalóból

Karácsonyi desszertek, mindössze 5 hozzávalóból

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Nem kell pánikba esned, ha nem jutott idő a bevásárlásra, és nincs amiből elkészítened a karácsonyi desszertet! Ugyanis 5 hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy mennyei finomságokkal lephesd meg a vendégeidet! Tőlünk most megtudhatod, hogyan kell ezt csinálni!

A jó édességek titka nem a hozzávalók hosszú listájában rejlik. Néhány kekszből, csokikockából, pár gyümölcsből és dióféléből gyors, mutatós és ízletes desszertet készíthetsz, minimális erőfeszítéssel. Talán nem lesz annyira hatásos, mint egy habbal telekent emeletes torta, viszont mindenképp elismerést nyer majd azok részéről, akik megkóstolják.

1. Csokoládéhab juharsziruppal

csokoladehabKell hozzá ½ teáskanál só, 2 evőkanál juharszirup, 60 gramm tejes csokoládé apróra reszelve, 120 milliliter tej, 2 tojás.

Válaszd szét a tojássárgát a fehérjétől. Mérsékelt lángon melegítsd fel a tejet, vigyázz azonban arra, hogy ne forrjon fel. Add hozzá a csokit, a juharszirupot és a sót, majd keverd addig, míg a csoki el nem olvad. Add hozzá a tojássárgákat is, és kevergesd tovább, míg kissé be nem sűrűsödik a massza. Ha készen van, egy szűrőn passzírozd át a kapott masszát. Verd fel a tojások fehérjét, majd forgasd bele a krémbe. Oszd fel a kapott csokihabot 4 kehelyre, és legkevesebb 4 órát hagyd pihenni a hűtőben.

Elkészítési idő: 30 perc. Nehézség: könnyű. Eredet: világkonyha.

2. Ropogós csokoládészeletek

ropogos-csokoladeKell hozzá: 15 gramm vaj, két felé osztva, 230 gramm fekete csokoládé apróra reszelve, 230 gramm fehér csoki apróra reszelve, 50 gramm pisztácia, 50 gramm aszalt cseresznye.



Készíts elő egy nagy tepsit, majd béleld ki sütőpapírral. Olvaszd meg gőz felett a fehér csokit, add hozzá a vaj felét, és keverd addig, míg az el nem olvad és a csokival össze nem áll. Öntsd a kapott krémet a tepsibe, majd egyengesd el, lehetőleg ne vékonyan, egy szilikonlapát segítségével. Szórd meg hámozott pisztáciával és aszalt cseresznyével. Ugyanígy járj el a fekete csokival is, majd öntsd rá a pisztáciával megszórt fehér csokirétegre. Miután ezt is elegyengetted, told a tepsit a hűtőbe kb 1 órára, míg a csoki megszilárdul. Ezt követően törd kockákra az édességet, és tárold a hűtőben addig, míg tálalod. Tipp: aranyos csomagolásban az ajándékok kísérőjeként is hasznosíthatod.

Elkészítési idő: 30 perc. Nehézség: könnyű. Eredet: világkonyha.

3. Mascarponés, málnás kehely

mascarpones-malnas-kehelyKell hozzá 250 gramm friss málna (ha nem találsz, választhatsz bármilyen gyümölcsöt, ami ízlik), 80 gramm zúzott keksz, 1 marék zúzott mandula, 1 evőkanál narancslikőr, 2 evőkanál porcukor, 230 gramm mascarpone.

Keverd alaposan össze a mascarponét cukorral és a likőrrel. Néhány percig mixerezd, míg habos állagot nem kapsz. Készíts elő 4 kelyhet, amelyekbe először egy réteg zúzott keksz és mandula kerül. Erre rá tégy egy réteg mascarpone habot, majd gyümölcsöt, aztán kezd előlről, míg minden hozzávalóból egy újabb réteg nem kerül a poharakba. Végül tedd a hűtőbe a kelyheket, kb 4 óra hosszat tartsd ott, mielőtt tálalnád.

Elkészítési idő: 30 perc. Nehézség: könnyű. Eredet: világkonyha.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet