Hozzávalók:
– 3 tojásfehérje
– 1 teáskanál citromlé
– 150 g cukor
– barna cukormorzsa
– ízlés szerint színezett porcukor, süteménydíszek vagy szivárványcukor
Elkészítés:
Három tojásfehérjét keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk.
150 g cukrot apráként belekeverünk és addig verjük, amíg a késvágás látható marad benne.
A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat spriccelünk.
Tarka cukormorzsával megszórjuk, egy órát száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük.
Sütési idő 120-140 perc.
A karikákat konyhai rácson hűlni hagyjuk.
Tetszés szerint ételfestékkel, színezett porcukorral süteménydíszekkel és szivárványcukorral díszítjük.