KezdőlapReceptekDesszertKávés túrótorta: mind a tíz ujjad megnyalod utána!

Kávés túrótorta: mind a tíz ujjad megnyalod utána!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A kávé és túró kombinációjából mennyei finomságot lehet kisütni. Könnyű, ízletes, és mégis nagyon különleges. Ha valami egyedi nassolnivalóra vágysz, ezt a receptet neked találták ki.

kaves-turotorta

Hozzávalók:
A tésztához: 250 gramm háztartási keksz, 65 gramm vaj, 50 gramm mogyoró
A krémhez: 500 gramm mascarpone sajt, 200 gramm krémsajt, 3 tojás, 200 gramm cukor, 3 evőkanál kukorica keményítő, 2 teáskanál instant kávé, 40 ml kávé likőr, 150 gramm étcsokoládé, 1 ampulla vanília kivonattal, 1 citrom héja
Díszítés: 100 g fehér csokoládé

Elkészítés:

1. Vízgőz felett olvaszd fel a vajat, és törd bele apróra a kekszet.

2. A mogyorót turmixold össze vagy vagdald nagyon apróra



3. Keverd össze a keletkezett masszát, majd tedd egy tortaformába, és simítsd jól bele

4. Tedd be az előmelegített sütőbe, tíz percre

5. Hagyd, hogy teljesen kihűljön

6. Közben habverővel keverd össze a krémtúrót, a tojást, a krémsajtot, és a cukrot. Add hozzá a citrom reszelt héját, a vaníliát.

7. Egy másik edénybe öntsd bele a keletkezett massza felét, és add hozzá a vízgőz felett felolvasztott csokoládét

8. A másik adag krémtúrós masszához keverd a két evőkanál forró vízben feloldott instant kávét. és a kávé likőrt

9. Mindkét edény tartalmához keverj másfél evőkanál kukorica keményítőt

10. Kend meg a alapmassza tetejét előbb a krémtúrós, majd a kávés krémmel, ezután gőzfürdőben süsd 60 percig az előmelegített sütőben

11. Amikor kihűlt tedd 3 órára a hűtőbe

12. Tálaláskor reszelhetsz a tetejére fehér csokoládé

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet