A kávé és túró kombinációjából mennyei finomságot lehet kisütni. Könnyű, ízletes, és mégis nagyon különleges. Ha valami egyedi nassolnivalóra vágysz, ezt a receptet neked találták ki.
Hozzávalók:
A tésztához: 250 gramm háztartási keksz, 65 gramm vaj, 50 gramm mogyoró
A krémhez: 500 gramm mascarpone sajt, 200 gramm krémsajt, 3 tojás, 200 gramm cukor, 3 evőkanál kukorica keményítő, 2 teáskanál instant kávé, 40 ml kávé likőr, 150 gramm étcsokoládé, 1 ampulla vanília kivonattal, 1 citrom héja
Díszítés: 100 g fehér csokoládé
Elkészítés:
1. Vízgőz felett olvaszd fel a vajat, és törd bele apróra a kekszet.
2. A mogyorót turmixold össze vagy vagdald nagyon apróra
3. Keverd össze a keletkezett masszát, majd tedd egy tortaformába, és simítsd jól bele
4. Tedd be az előmelegített sütőbe, tíz percre
5. Hagyd, hogy teljesen kihűljön
6. Közben habverővel keverd össze a krémtúrót, a tojást, a krémsajtot, és a cukrot. Add hozzá a citrom reszelt héját, a vaníliát.
7. Egy másik edénybe öntsd bele a keletkezett massza felét, és add hozzá a vízgőz felett felolvasztott csokoládét
8. A másik adag krémtúrós masszához keverd a két evőkanál forró vízben feloldott instant kávét. és a kávé likőrt
9. Mindkét edény tartalmához keverj másfél evőkanál kukorica keményítőt
10. Kend meg a alapmassza tetejét előbb a krémtúrós, majd a kávés krémmel, ezután gőzfürdőben süsd 60 percig az előmelegített sütőben
11. Amikor kihűlt tedd 3 órára a hűtőbe
12. Tálaláskor reszelhetsz a tetejére fehér csokoládé