A kekszszalámi egy olyan édesség, amelyből nem árt legalább két adagot készíteni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy adag percek alatt el fog fogyni. Nálunk az egész család rajong érte, ezért sosem lehet belőle elegendő mennyiséget készíteni.
Az alábbi recept nagyon egyszerűen kivitelezhető, így a hétvégére már be is iktathatjuk a közkedvelt finomságot.
Mennyiség: 8 adag
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés foka: könnyű
Kalória: 155/100 gramm
Hozzávalók: 500 gramm keksz, 250-300 ml tej, 15 evőkanál cukor, 1 csésze apróra vágott mogyoró, 200 gramm vaj, 200 gramm kókuszreszelék, 4-5 evőkanál kakaó, rum.
Elkészítés:
- forraljuk fel a tejet a kakaóval, és a cukorral
- zúzzuk apróra a kekszet, és keverjük el a felvágott vágott mogyoróval. Majd fokozatosan öntsük hozzá a kakaós tejet.
- a krémhez keverjük el a vajat öt evőkanál porcukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, meg ízlés szerint egy pár csepp rumot
- a tésztát tegyük egy fóliára, simítsuk el, fél ujjnyi vastagságúra, majd kenjük meg a kókuszos krémmel. Fogjuk meg a fólia végeit, majd tekerjük fel a masszát.
- egy éjszakára tegyük a hűtőbe