A goji bogyó vitaminok, ásványi anyagok, poliszacharidok, aminosavak, és olyan esszenciális olajok keverékéből áll, melyek mellőzhetetlenek az egészséges emberi szervezet működéséhez.
Nagyon sok C- és B-vitamint, vasat tartalmaz, és több betakarotin van benne mint a sárgarépában. Mindössze napi 20 gramm elegendő a leghatékonyabb antioxidánsból ahhoz, hogy egészségesen éljünk.
Mivel az összes ásványi anyag és vitamin megtalálható benne, segítségével szinten tarthatjuk az immunrendszert, és sok betegséget megelőzhetünk, gyógyíthatunk vele. Ha elegendő goji bogyót fogyasztunk könnyen megőrizhetjük sejtjeink fiatalságát, és számos komoly betegséget leküzdhetünk. Ha valami igazán finom nassolnivalóra vágyunk, készítsünk otthon goji-falatokat. Édességként szervírozva, lekörözi az összes cukorkát, csokoládét, hiszen nagyon finom és egészséges.
Hozzávalók: 300 gramm goji, 100 gramm mandula (áztassuk 8 órán keresztül használat előtt), 50 gramm méz, egy csipet tengeri só.
Elkészítés: A mandulákat felhasználás előtt áztassuk be, hogy könnyebben tudjunk velük dolgozni majd. A goji bogyót, a mandulát, tegyük bele a konyhai robotgépbe, és az S-alakú kés segítségével aprítsuk fel. Majd adjuk hozzá a mézet és a sót. A massza jól formázható kell legyen. Gyúrjunk belőle kisebb gombócokat, a tetejüket díszíthetjük még-egy darab gojival. Tegyük hűtőbe, hogy jól álljon össze a massza, majd fogyaszthatjuk is ezt az igazán egészséges és finom nassolnivalót.