Aki nem evett még répatortát, nem tudja mit hagyott ki eddig. Igen, lehet bizarrul hangzik, hogy répából tortát készítsünk, de ez az egyik legfinomabb sütemény a világon. Próbáljuk ki!
Hozzávalók: 4 tojás, 300 ml olaj, 400 gramm porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 250 gramm liszt, 1 tasak sütőpor, 9 gramm szódabikarbóna, 350 gramm reszelt répa, egy csipet só, egy kevés darált dió.
A mázhoz: 120 gramm vaj, 225 gramm mascarpone, 400 gramm porcukor.
A töltelékhez: 2 tojássárga, 100 ml tej, 3 evőkanál liszt, egy narancs leve, 120 gramm porcukor, 250 gramm vaj.
Elkészítés: Keverjük el a tojásokat az olajjal, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport. Keverjük bele a szódabikarbónát és a sót, majd a reszelt sárgarépát, és a darált diót.
Öntsük a tésztát egy formába, és süssük kb. 50 percig. Közben készítsük el a tölteléket. A tejet, a tojás sárgáját, a lisztet és porcukrot alaposan keverjük el. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajat és a narancslevet és a narancs reszelt héját.
Amikor megsült a tészta, vágjuk három lapra, majd kenjük meg a krémmel. A tetejére kenjük a porcukorral, vajjal és mascarponéval elkevert vajat.