KezdőlapReceptekÉtelekKészítsünk mennyei salátaöntetet!

Készítsünk mennyei salátaöntetet!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Salátát enni már-már divattá kezd válni, sokak nem csak azért fogyasztanak bármiféle salátát, mert finom, hanem mert nem hizlal… És olyankor is képesek salátát rendelni egy étterembe, mikor annak semmi íz nincsen.

salataontet

Nagyon sok helyen ettem már olyat, hogy legszívesebben visszaküldettem volna, vagy megkértem volna a szakácsot, hogy bár legalább öntse nyakon az egészet egy jó pohár joghurttal. Valamiért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha három halványzöld salátalevelet összevágunk két szál sárgarépával, és egy-két tökéletesre nevelt koktélparadicsommal, leöntjük olívaolajjal, az már saláta.

Pedig mennyivel finomabb tud lenni, ha csak egy egyszerű lilakáposztát lereszelünk és nyakon öntjük egy jó nagy pohár joghurttal. Hát még, hogyha azt megbolondítjuk egy kis jóféle salátaöntettel. Nézzünk egy könnyű és egészséges receptet arra az alkalomra, ha nagyon be akarunk vágódni az ismerőseinknél.

Hozzávalók: gyömbér, fokhagyma, citrom, olívaolaj, kurkuma, só, bors

Elkészítés: Egy két centis gyömbérdarabot reszeljünk nagyon apróra, majd keverjük össze a szétzúzott fokhagymával, egy citrom kifacsart levével, 2-3 kanál olívaolajjal és egy késhegyi kurkumával. Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tegyük az öntetet 15 percre a hűtőbe, hogy az ízek össze tudjanak állni, majd töltsük a salátának apróra összevágott vagy lereszelt zöldségekre. Az a jobb, ha reszeljük a zöldségeket, már amelyiket lehet, mert így könnyebben át tudják venni az öntetet ízét, és hamarabb összeérnek.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet