Ha valaki evett már eredeti török rahatot, vagyis szultánkenyeret, az tudja, hogy ezt a finom édességet nem elég egyszer megkóstolni. Készítsük el otthon, mutassuk meg ismerőseinknek is, hogy milyen az igazi török édesség.
Hozzávalók: 200 gramm eper, 15 gramm zselatin por, 150 gramm porcukor, egy fél citrom.
Elkészítés:
1. Tegyük egy tálba az epret, és turmixoljuk össze. Használhatunk friss, vagy fagyasztott epret is.
2. Töltsük bele a zselatin port, kavarjuk el, és hagyjuk egy keveset, míg megduzzad. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a fél citrom levét.
3. Kavarjuk jól el, és tegyük oda kis lángon melegedni.
4. Addig kavargassuk, amíg a zselatin feloldódik, de fövés előtt vegyük le a tűzről.
5. Várjuk meg, míg kihűl, majd 6 percen keresztül keverjük mixerrel, amíg a massza megkeményedik, és világosabb lesz a színe.
6. Öltsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy egy lapos edénybe a masszát, és tegyük hideg helyre.
7. Miután 5-6 órát állt, szórjuk meg porcukorral, vágjuk kockákra, és kész is.
Ezt az egyszerű, és finom édességet bármikor könnyen elkészíthetjük, ha vendégeink érkeznek.