Gyerekkoromban mindig azon versenyeztünk, hogy ki tud több mogyorót összegyűjteni a mogyorós csokiból: a cél az volt, hogy minél több sorakozzon szépen egymás után az asztalon csokitól leszopogatva. Jó móka volt. Azóta a játék elmaradt, de a mogyorós csokit imádjuk.
Sokfélét lehet megvásárolni, de az igazi mégis az, amelyikben egyben vannak a nagy mogyorószemek, és nem összetörve.
Készítsük el otthon a legigazibb mogyorós csokinkat, jó nagy és sok mogyoróval benne.
A táblás csokihoz felhasználhatunk maradék csokoládékat is, hiszen úgyis egybe kell olvasztani. Körülbelül 10 dkg csokit szerezzünk be. Szükségünk lesz még egy szilikon táblaformára, amire beleöntjük majd, mogyoróra és ízlés szerint esetleg, mazsolára, kókuszra vagy bármi finomságra.
A csokoládékat kissé törjük össze kézzel, majd tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg. Töltsük meg a táblaformát egyenletesen mogyoróval, mazsolával, majd öntsük rá a felolvasztott csokoládét, és simítsuk el egyenletesen. Nem baj, ha a tetején kicsit kilátszanak a mogyorók, annál izgalmasabb. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön a massza, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Körülbelül fél óra alatt eléri a kívánt állagot, ekkor kivehetjük a hűtőből és kiboríthatjuk a táblaformából.