A rebarbara pont most van abban az életszakaszban, amikor a legfinomabb és a legtermékenyebb: egy méretes tőről több tíz hajtást szedhetsz le, így a család összes tagját heteken keresztül kényeztetheted finomságokkal.
Készíthetünk levest, befőttet, pitét és sok más ínyencséget. Az egyik személyes kedvenc ebben a nyári időszakban a rebarbara fagylalt.
Hozzávalók: 3-4 szál rebarbara, 2-3 evőkanál barnacukor, 2 dl cukrozatlan sűrített tej, 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 1/2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés: A rebarbarát turmixoljuk szét, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és ismét pépesítsük egy keveset. A masszát tegyük egy jól záródó műanyag edénybe, majd rakjuk a fagyasztóba. Körülbelül fél óránként vegyük ki és turmixoljunk rajta egy keveset. Addig hagyjuk a jégen, míg el nem éri a kívánt állagot.