KezdőlapReceptekDesszertKészítsünk ricottás mazsolás pitét! Minket levett a lábunkról

Készítsünk ricottás mazsolás pitét! Minket levett a lábunkról

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A mazsolás ricotta elkészítése nem egy ördöngösség, fogyaszthatjuk befőttel, de akár csokis pudingot is készíthetünk hozzá.

ricottas-palacsinta

Hozzávalók:

  • 250 gramm liszt,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1/4 csésze fehér bor,
  • 1 csésze olaj,
  • 250 g ricotta,
  • 70 gr mazsola,
  • 1 tojás,
  • 50 g cukor, vanília, citrom

Elkészítés: Öntsük a lisztet egy tálba, a közepébe vájjunk egy kis lyukat és tegyük bele a bort, az olajat és a sót. Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, és könnyedén le tudjuk választani a kezünkről. Tegyük a masszát egy kilisztezett tálba, majd takarjuk le egy konyharuhával. Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük el a tojást, a cukrot, az előre kicsit beáztatott mazsolát, a ricottát, a vaníliát és egy citrom reszelt héját. Addig keverjük, míg egyenletes, krémes massza nem lesz belőle.

A tésztát helyezzük a gyúródeszkára, nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagságúra, majd egy nagyobb pohárral vagy formával vágjunk belőle körülbelül tenyérnyi köröket.

ricottas-palacsonta3



A közepébe kenjünk egyenletesen a töltelékből, majd hajtsuk ketté a tésztát, széleit egy villa segítségével nyomkodjuk le körben, hogy ne tudjon kijönni belőle a töltelék.

Egy edényben forrósítsuk fel az olajat, majd süssük aranybarnára a kis félkörlakú sütemények mindkét oldalát.

ricottas-palacsinta2

Fotók: gustos.ro

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet