A mazsolás ricotta elkészítése nem egy ördöngösség, fogyaszthatjuk befőttel, de akár csokis pudingot is készíthetünk hozzá.
Hozzávalók:
- 250 gramm liszt,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 1/4 csésze fehér bor,
- 1 csésze olaj,
- 250 g ricotta,
- 70 gr mazsola,
- 1 tojás,
- 50 g cukor, vanília, citrom
Elkészítés: Öntsük a lisztet egy tálba, a közepébe vájjunk egy kis lyukat és tegyük bele a bort, az olajat és a sót. Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, és könnyedén le tudjuk választani a kezünkről. Tegyük a masszát egy kilisztezett tálba, majd takarjuk le egy konyharuhával. Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük el a tojást, a cukrot, az előre kicsit beáztatott mazsolát, a ricottát, a vaníliát és egy citrom reszelt héját. Addig keverjük, míg egyenletes, krémes massza nem lesz belőle.
A tésztát helyezzük a gyúródeszkára, nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagságúra, majd egy nagyobb pohárral vagy formával vágjunk belőle körülbelül tenyérnyi köröket.
A közepébe kenjünk egyenletesen a töltelékből, majd hajtsuk ketté a tésztát, széleit egy villa segítségével nyomkodjuk le körben, hogy ne tudjon kijönni belőle a töltelék.
Egy edényben forrósítsuk fel az olajat, majd süssük aranybarnára a kis félkörlakú sütemények mindkét oldalát.
Fotók: gustos.ro