A vaníliapudingot szeretjük desszertként, de sokszor használjuk különböző finomságok és levesek alapanyagaként, sűrítője, ízesítőjeként is. Hogy ne a boltból vásároljuk, készítsük el otthon a finom és sokkal egészségesebb saját vaníliapudingunkat.

Hozzávalók:
- 3 tojássárgája,
- 3 evőkanál vaj,
- 2 bögre tej,
- 4 púpos evőkanál cukor,
- fél evőkanál liszt,
- 1 rúd vanília,
- 1 csipet só
Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet és kavarjuk csomómentesre. Tegyük a tűzre, kis lángra, közben folyamatosan kavargassuk, hagyjuk, hogy felfőjön kicsit. Azután vegyük le a tűzről, várjunk míg kicsit kihűl.
Egy külön edényben keverjük el a tojások sárgáját két-három kanállal a lisztes keverékből, csomómentesre, majd kavarjuk hozzá az egészhez. Főzzük még két-három percig, majd kavarjuk hozzá a vajat és a vaníliát, vegyük le a tűzről és kész is.
Kihűlve nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk.
Forrás: Femina.hu