KezdőlapReceptekKiderült a csabai kolbász titka: ezt a hozzávalót tilos beletenni

Kiderült a csabai kolbász titka: ezt a hozzávalót tilos beletenni

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Békéscsabán idén már 27. alkalommal rendezik meg a hagyományossá vált Csabai Kolbászfesztivált, és a négynapos gasztronómiai rendezvény számos izgalmas íz élményt, programot, valamint versenyeket kínál. Többek között például a csabai kolbász titkára is fény derült – nem jár bele bors, a kömény viszont elmaradhatatlan fűszer.

Hégely Sándor békéscsabai kolbászkészítő, aki már 20 éve a fesztivál igazgatója, a Mokka riporterének elárulta, hogy a híres csabai kolbászba az eredeti recept szerint tilos borsot tenni, amit sokan valószínűleg nem tudnak.

A világhírű hungarikum elkészítése egyébként roppant egyszerű, csak minőségi alapanyagokra van szükség hozzá – körülbelül 30%-os zsírtartalmú sertéshúsra, fokhagymára, köménymagra, fűszerpaprikára és sóra. A kulcs az ízek harmóniájában rejlik.

A csabai kolbászt egyébként az 1890-es, 1900-as évek környékén kezdték először készíteni, addig ugyanis kevés disznót tartottak a környéken.

Az elmúlt több mint 100 évben rendkívül jellegzetessé vált, és még ma is az eredeti recept alapján készül, hiszen, ahogy azt Hégely Sándor is mondja, a cél a hagyományok megőrzése, nem pedig az újítás.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet