KezdőlapReceptekDesszertKockára vágja az almát, majd elkészíti a világ legfinomabb desszertjét!

Kockára vágja az almát, majd elkészíti a világ legfinomabb desszertjét!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A karamelles almás pizza fogalma lehet, hogy ismeretlen volt eddig, de most eljött az ideje, hogy kipróbáljuk. Nagyon jól néz ki, semmiképp sem hagyhatjuk ki.

alma-desszert

Az almaimádóknak biztosan percek alatt elsőszámú kedvencévé válik, hiszen omlós és mégis ropogós, közben pedig egy mennyei karamell szósz teszi különlegessé az egészet.

Hozzávalók:
2 ½ csésze liszt,
2 kanál cukor,
egy kiskanál só,
egy fél csomag vaj,
¼ csésze hideg víz.

A töltelékhez:
4-5 meghámozott és darabokra vágott alma,
3 kanál barna cukor,
3 kanál fehér cukor,
2 kiskanál fahéj,
2 kanál liszt.

Az öntethez:
¾ csésze liszt,
½ csésze zabpehely,
¼ csésze barna cukor,
¼ csésze fehér cukor,
6 kanál vaj,
karamell vagy csokoládé öntet.



Elkészítés: egy tálban keverjük el a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a vizet. Gyúrjunk belőlük sima, puha masszát, és tegyük egy kivajazott pizzasütő tepsire. Tegyük a hűtőbe fél órára, közben készítsük el az almás tölteléket.

A megtisztított és darabokra vágott almákat tegyük egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a barna cukorral, liszttel és fahéjjal elkevert fehér cukrot. Az egészet alaposan keverjük el az almákkal, majd tegyük a pizzalap tetejére.

Az öntet hozzávalóit is keverjük el, majd helyezzük az almák tetejére, és tegyük a pizzát a sütőbe kb. 35 percre. Mikor készen van, tálalás előtt, locsoljuk meg egy kevés karamell szósszal.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet