A karamelles almás pizza fogalma lehet, hogy ismeretlen volt eddig, de most eljött az ideje, hogy kipróbáljuk. Nagyon jól néz ki, semmiképp sem hagyhatjuk ki.
Az almaimádóknak biztosan percek alatt elsőszámú kedvencévé válik, hiszen omlós és mégis ropogós, közben pedig egy mennyei karamell szósz teszi különlegessé az egészet.
Hozzávalók:
2 ½ csésze liszt,
2 kanál cukor,
egy kiskanál só,
egy fél csomag vaj,
¼ csésze hideg víz.
A töltelékhez:
4-5 meghámozott és darabokra vágott alma,
3 kanál barna cukor,
3 kanál fehér cukor,
2 kiskanál fahéj,
2 kanál liszt.
Az öntethez:
¾ csésze liszt,
½ csésze zabpehely,
¼ csésze barna cukor,
¼ csésze fehér cukor,
6 kanál vaj,
karamell vagy csokoládé öntet.
Elkészítés: egy tálban keverjük el a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a vizet. Gyúrjunk belőlük sima, puha masszát, és tegyük egy kivajazott pizzasütő tepsire. Tegyük a hűtőbe fél órára, közben készítsük el az almás tölteléket.
A megtisztított és darabokra vágott almákat tegyük egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a barna cukorral, liszttel és fahéjjal elkevert fehér cukrot. Az egészet alaposan keverjük el az almákkal, majd tegyük a pizzalap tetejére.
Az öntet hozzávalóit is keverjük el, majd helyezzük az almák tetejére, és tegyük a pizzát a sütőbe kb. 35 percre. Mikor készen van, tálalás előtt, locsoljuk meg egy kevés karamell szósszal.