KezdőlapReceptekDesszertKrémes szelet - fehér csokival

Krémes szelet – fehér csokival

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem túl édes, hűs és finom! Készítsd el te is otthon a krémest, fehér csokival!

Kell hozzá:

1 liter tej, 8 tojás, 200 gramm fehér csoki, 200 gramm cukor, 225 gramm liszt, 250 gramm margarin és vanília esszencia.

Hogyan készítsd el?

Olvaszd meg a csokoládét és a margarint, majd hagyd, hogy szobahőmérsékletűvé hűljön. Keverd el a tojássárgákat a cukorral, majd add hozzá a kihűlt margarint és csokit, a lisztet, az esszenciát, végül pedig a langyosított tejet, fokozatosan. Ha simára elkeverted a hozzávalókat, verd kemény habbá a tojások fehérjét, és adagold a masszához. Ha megvagy, kenj ki egy tepsit olajjal, és béleld ki egy vékony réteg liszttel. Töltsd bele a krémes masszát, majd süsd kb 1 órát, kezdetben gyors, majd lassú tüzön. Miután kivetted a sütőből, hagyd a krémest teljesen kihűlni, utána szórj rá porcukrot (akár vaníliás cukorral vegyesen). Tedd a hűtőbe, majd tálald hidegen!

Jó étvágyat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet