A jeges finomságok elengedhetetlen kellékei a forró nyári hónapoknak. Ezekből van bőven kínálat az üzletekben, ám, ha magunk készítünk fagylaltot, akkor a hűsítő édes élmény mellett még büszkék és elégedettek is lehetünk magunkkal szemben, mondván: lám, milyen ügyes vagyok. És kikapcsolódásnak sem mellékes a jégkrém-készítés.
Most érik a ribizli, amely nagyon finom tud lenni fagylaltban, és szépen is mutatnak a fekete, vagy piros kis szemek a tálkákban.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Nézzük mi kell bele:
30–40 fekete, vagy piros ribizli, 1 dl víz, de narancslét is használhatunk. Édesítőnek tökéletesen megfelel 10 dkg kristálycukor, az igényesebbek tehetnek bele nyírfacukrot, szükség van még 5 dl habtejszínre, amelyet 24 órán keresztül a hűtőben tároltunk, 40 dl sűrített tej is kell, aki szereti a vaníliát, legalább egy fél rúd kimagozott belseje is jöhet.
A ribizlit és a narancslevet egy kisebb edénybe odatesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot és még 5 percig lassú tűzön, kevergetve tovább főzzük. 2–3 kanállal kiveszünk a ribizliből, a többit egy szűrön áttörjük, hiszen a gyümölcs héjára nincsen szükségünk. A megmaradt szószhoz hozzáadjuk a vaníliát, így készen is vagyunk a ribizlis öntettel.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
A fagyi másik része a tejszínes alapanyag. A tejszínt félkeményre verjük, majd finoman hozzáadagoljuk a sűrített tejet. Ezután az egészet ajánlott egy jénai tálba tenni, majd a ribizlis öntet kicsivel több mint felét tegyük rá a tejszínes krémre, egy kanállal csíkokat is lehet húzni a fagyinkba. Mehet majd a fagyasztóba, miután kihűlt, a félretett ribizli szemeket díszítésül rárakjuk és jöhet a hűsítő nassolás.