KezdőlapReceptekDesszertLepjük meg magunkat tejszínes-ribizlis fagyival!

Lepjük meg magunkat tejszínes-ribizlis fagyival!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A jeges finomságok elengedhetetlen kellékei a forró nyári hónapoknak. Ezekből van bőven kínálat az üzletekben, ám, ha magunk készítünk fagylaltot, akkor a hűsítő édes élmény mellett még büszkék és elégedettek is lehetünk magunkkal szemben, mondván: lám, milyen ügyes vagyok. És kikapcsolódásnak sem mellékes a jégkrém-készítés.

Most érik a ribizli, amely nagyon finom tud lenni fagylaltban, és szépen is mutatnak a fekete, vagy piros kis szemek a tálkákban.

Nézzük mi kell bele:

30–40 fekete, vagy piros ribizli, 1 dl víz, de narancslét is használhatunk. Édesítőnek tökéletesen megfelel 10 dkg kristálycukor, az igényesebbek tehetnek bele nyírfacukrot, szükség van még 5 dl habtejszínre, amelyet 24 órán keresztül a hűtőben tároltunk, 40 dl sűrített tej is kell, aki szereti a vaníliát, legalább egy fél rúd kimagozott belseje is jöhet.

A ribizlit és a narancslevet egy kisebb edénybe odatesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot és még 5 percig lassú tűzön, kevergetve tovább főzzük. 2–3 kanállal kiveszünk a ribizliből, a többit egy szűrön áttörjük, hiszen a gyümölcs héjára nincsen szükségünk. A megmaradt szószhoz hozzáadjuk a vaníliát, így készen is vagyunk a ribizlis öntettel.

A fagyi másik része a tejszínes alapanyag. A tejszínt félkeményre verjük, majd finoman hozzáadagoljuk a sűrített tejet. Ezután az egészet ajánlott egy jénai tálba tenni, majd a ribizlis öntet kicsivel több mint felét tegyük rá a tejszínes krémre, egy kanállal csíkokat is lehet húzni a fagyinkba. Mehet majd a fagyasztóba, miután kihűlt, a félretett ribizli szemeket díszítésül rárakjuk és jöhet a hűsítő nassolás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet