Nyár van és meleg, ilyenkor inkább valami könnyű gyümölcsös ízre vágyunk. Az alábbi tortát pont egy napsütötte délutánra találták ki. Fogyasszunk a kertben a nagy diófa árnyéka alatt!
Hozzávalók:
A laphoz: 1 és ½ csésze finomra darált keksz, ½ csésze apróra vágott sózott vaj.
Töltelékhez: 1 csésze cukor, 3 csésze joghurt, 2 csésze krémsajt, 1 ½ csésze víz, egy csésze hámozott és pépesített mangó, 1 teáskanál vanília, 10 gramm kínai fű (chinagrass)
Mázhoz: 1 csésze pépesített pangó, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál cukor.
Elkészítés: Mielőtt nekifognánk, azelőtt való nap, tegyük a joghurtot egy szűrőedénybe, és hagyjuk lecsorogni, hogy legyen vastagabb, sűrűbb.
Először készítsük el a lapot. Tőrjük jól össze a kekszet egy darálóban, vagy egy lezárt műanyag zacskóban, majd alaposan keverjük el a vajjal. Ahhoz, hogy egyenletesen elkeveredjenek turmixgépet is használhatunk. A masszát nyomkodjuk bele egy formába, majd tegyük 15 percre a fagyasztóba, vagy fél órára a hűtőszekrénybe.
Közben készítsük el a tölteléket. A joghurtot és a krémsajtot alaposan keverjük össze. A kínai füvet zselatin helyett használják, teljesen természetes alapanyag. A könnyebb használat érdekében áztassuk be egy kevés vízbe, majd melegítsük addig, míg folyékony állagú lesz. Keverjük hozzá a a pépesített mangóhoz, adjuk hozzá a joghurtos keverékhez, majd töltsük bele a vaníliát. Az egészet öntsük rá a hűtőből kivett lapra, majd tegyük vissza a hűvösbe egy órát.
A mázhoz tegyük a hozzávalókat egy serpenyőbe, majd közepes lángon folyamatos kavargatás mellett addig melegítsük, míg besűrűsödik. Tegyük rá a torta tetejére, és hagyjuk 2-3 órát állni a hűtőben.