Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hogy készítheted el a legjobb almás piskótát?

A piskóta talán a legegyszerűbben elkészíthető sütemény. Mindössze néhány hozzávalóra és egy kis türelemre van szükséged, mivel fontos, hogy megfelelő ideig a sütőben maradjon. Ha azonban szeretnéd egy kissé izgalmasabbá tenni, megpróbálhatod különböző gyümölcsökkel elkészíteni.

Almás piskóta recept

A piskóta önmagában is ízletes lehet, de ha egy kevés almát is adsz hozzá, igazán izgalmas süteményt kapsz, amit érdemes kipróbálni. Nem lesz szükséged túl sok hozzávalóra, és nagy tapasztalatra sem, mivel rendkívül egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt;
  • 750 g alma;
  • 300 g cukor;
  • 3 tojás;
  • 50 g mazsola;
  • 50 g dió;
  • egy csomag sütőpor;
  • egy kevés őrölt fahéj;

Így készül:

Először mosd meg az almát, majd hámozd meg és reszeld le, hogy ne legyenek túl nagy gyümölcsdarabok a piskótában.

Ha lereszelted az almát, keverd össze a cukorral, a sütőporral, a tojással és a fahéjjal egy tiszta tálban.

Ezután vágd apró darabokra a diót, és add hozzá az almás masszához a mazsolával és a liszttel együtt. Dolgozd össze a tésztát egy spatulával, felülről lefelé irányuló mozdulatokkal, hogy levegősebb legyen.

Lisztezd ki a sütőformát, hogy a sütemény ne ragadjon le, és öntsd bele a kész masszát. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 40-50 percig kell sütnöd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!