Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A háziasszonyoknak gyakran nem is a “mit főzzek” okoz nagy fejtörést, hanem, az, hogy mikor. Éppen ezért választják legtöbben a gyors éttermek, vagy mirelit ételek nyújtotta lehetőségeket.

papanasi

Az időhiány bizony nagy úr. Az alábbiakban azonban egy olyan laktató fánk receptet mutatunk be, mely igazán rövid idő alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
600 gramm tehéntúró,
100 gramm cukor,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 csipet só.

Elkészítés:

1. A tehéntúróból, ha lehet 5%-os zsírtartalmút válasszunk. Ne legyen se túl száraz, se túl nedves. Tegyük egy szűrőbe.

2. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd formázzunk a masszából kisebb golyókat.

3. Görgessük meg egy kevés lisztben őket, majd süssük ki a forró olajban.

4. Mikor az egyik oldaluk megsült, fordítsuk meg, és fedjük le, míg szép aranybarnára pirulnak.

5. Mikor kiszedtük az olajból, tegyük a fánkokat egy szalvétával bélelt tányérba, hogy a fölösleges olaj le tudjon csorogni.

6. Ha ínyencebb fánkra vágyunk, az alapmasszába keverhetünk mazsolát, vagy bármilyen más szárított gyümölcsöt is. Tálaláskor kínálhatjuk mézzel, tejföllel, dzsemmel, gyümölccsel.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!