A háziasszonyoknak gyakran nem is a “mit főzzek” okoz nagy fejtörést, hanem, az, hogy mikor. Éppen ezért választják legtöbben a gyors éttermek, vagy mirelit ételek nyújtotta lehetőségeket.
Az időhiány bizony nagy úr. Az alábbiakban azonban egy olyan laktató fánk receptet mutatunk be, mely igazán rövid idő alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
600 gramm tehéntúró,
100 gramm cukor,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 csipet só.
Elkészítés:
1. A tehéntúróból, ha lehet 5%-os zsírtartalmút válasszunk. Ne legyen se túl száraz, se túl nedves. Tegyük egy szűrőbe.
2. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd formázzunk a masszából kisebb golyókat.
3. Görgessük meg egy kevés lisztben őket, majd süssük ki a forró olajban.
4. Mikor az egyik oldaluk megsült, fordítsuk meg, és fedjük le, míg szép aranybarnára pirulnak.
5. Mikor kiszedtük az olajból, tegyük a fánkokat egy szalvétával bélelt tányérba, hogy a fölösleges olaj le tudjon csorogni.
6. Ha ínyencebb fánkra vágyunk, az alapmasszába keverhetünk mazsolát, vagy bármilyen más szárított gyümölcsöt is. Tálaláskor kínálhatjuk mézzel, tejföllel, dzsemmel, gyümölccsel.