KezdőlapReceptekDesszertMennyei túrófánk ropogós kéreggel: 20 perc alatt kész van!

Mennyei túrófánk ropogós kéreggel: 20 perc alatt kész van!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A háziasszonyoknak gyakran nem is a “mit főzzek” okoz nagy fejtörést, hanem, az, hogy mikor. Éppen ezért választják legtöbben a gyors éttermek, vagy mirelit ételek nyújtotta lehetőségeket.

papanasi

Az időhiány bizony nagy úr. Az alábbiakban azonban egy olyan laktató fánk receptet mutatunk be, mely igazán rövid idő alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
600 gramm tehéntúró,
100 gramm cukor,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 csipet só.

Elkészítés:

1. A tehéntúróból, ha lehet 5%-os zsírtartalmút válasszunk. Ne legyen se túl száraz, se túl nedves. Tegyük egy szűrőbe.



2. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd formázzunk a masszából kisebb golyókat.

3. Görgessük meg egy kevés lisztben őket, majd süssük ki a forró olajban.

4. Mikor az egyik oldaluk megsült, fordítsuk meg, és fedjük le, míg szép aranybarnára pirulnak.

5. Mikor kiszedtük az olajból, tegyük a fánkokat egy szalvétával bélelt tányérba, hogy a fölösleges olaj le tudjon csorogni.

6. Ha ínyencebb fánkra vágyunk, az alapmasszába keverhetünk mazsolát, vagy bármilyen más szárított gyümölcsöt is. Tálaláskor kínálhatjuk mézzel, tejföllel, dzsemmel, gyümölccsel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet