KezdőlapReceptekDesszertNem fog a tepsi aljához ragadni - puha és légies palacsinta receptje

Nem fog a tepsi aljához ragadni – puha és légies palacsinta receptje

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ez a palacsintarecept tej és tojás nélkül készül, így azok is ehetnek belőle, akik vegánok vagy épp böjtöt tartanak.

Hozzávalók:

3 csésze liszt
3 csésze felfőzött víz
3 kanál cukor
egy kis só
1/4 kanál sütőpor
50 ml olaj

A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es csészét használj.

Elkészítés:



Főzd fel a vizet és hagyd kihűlni. Egy nagyobb lábasban kever össze a lisztet, sót, sütőport és cukrot, majd add hozzá a lehűtött vizet. Egy mixer segítségével addig keverd a hozzávalókat, amíg egy krémes tésztát nem kapsz.

Amikor elkészült a krémes palacsintatészta add hozzá az 50 ml olajat, keverd jól el és hagyd 20-25 percig pihenni a tésztát. Az olajnak köszönhetően a palacsinta nem fog a tepsihez ragadni.

Egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük a palacsintákat.

Tálaláskor tehetsz bele bármilyen tölteléket, csak a fantáziád szabhat neki határt.

Jóétvágyat!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

    Ez is érdekelhet