Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az idén valamiért nem akart a karácsony hangulata megérkezni. Hiába villognak a karácsonyi égők, gyertyák, adventi koszorúk, és szólnak a csilingelő dalok már lassan egy hónapja, valahogy hozzám nem akart eljutni a hangulat.

forralt-bor

Tegnap este, azonban megtörtént a csoda: az adventi vásárba látogatva, gazdagon fűszerezett forralt bort kortyolgatva valahogy karácsony érzésem támadt. Persze az is hozzájárult, hogy az éppen szünetet tartó vegyeskórus a másik asztalnál pálinkát kortyolgatva karácsonyi énekeket dalolászott.

Nem kell ahhoz feltétlenül karácsonyi vásárba menni, hogy forralt bort igyunk, otthon mi magunk is elkészíthetjük. Van, aki kevésbé fűszeresen szereti, éppen ezért vegyük figyelembe azt is, hogy háromnál több fűszert ne nagyon használjunk.

Hozzávalók: 400 ml száraz vörösbor, 2 dl víz, 2db fahéjrúd, 10 darab szegfűszeg, 1 darab csillagánizs, 4 ek cukor, 1 fél citrom leve, narancs és almadarabkák.

Elkészítés: A vizet a cukrot és a fűszereket egy lábasba öntjük, összekeverjük, majd felforraljuk egy kicsit. Hozzáöntjük a bort, a citromlevet, összekeverjük, de ekkor már nem forraljuk fel, csak épp összemelegítjük. Levesszük a tűzről, majd tálaláskor előre felszeletelt alma és narancskarikákat dobálunk bele. Az ünnepi hangulat fokozásához rágcsáljunk mellé kandírozott diót.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!