Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A gyerekkorunk kedvenc desszertje, viszont nem a legkönnyebb elkészíteni, ezért mutatunk egy receptet, ami sokkal egyszerűbb és még élesztőre sem lesz szükséged hozzá.

Puha fánkot szeretnél, de nincs kedved dagasztani? Mutatunk egy elsöprően jó receptet

Gyorsan elkészíthető, finom, így most nyáron kifejezetten jól jöhet. Nagymamáknak mindenképpen kötelező, az unokák el lesznek ragadtatva.

Hozzávalók:

  • 1 csipet só
  • egy citrom leve
  • 1 vanília vagy rum
  • 6 vaníliás cukor
  • 50 gramm cukor
  • 3 tojás
  • 600 gramm joghurt
  • 1 sütőpor
  • 500 gramm liszt
  • olaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverd össze egy edényben a tojásokat, a joghurtot, a rumot, a citromlevet, a cukrot és a sót. Keverd össze külön a lisztet és a sütőport. Apránként keverd bele a lisztet a tojásos masszába, amíg egységes tésztát kapsz.

Egy magasabb edénybe önts olajat és tedd oda sülni. Amikor már forró, vegyél egy kanállal a masszából és lassan engedd bele az olajba. Ha a fánk nem fordul meg magától, fordítsd át egy villa vagy kanál segítségével a másik oldalára.

Egy papírtörlővel bélelt edénybe szedd ki a már elkészült fánkokat, hogy lecsoroghasson róla a szükségtelen olaj. Porcukorral, esetleg fahéjjal megszórva tálald.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!