A sütőtök hihetetlenül sokoldalúan felhasználható, és azon túl, hogy nagyon egészséges, tápláló és ízletes is. Készítsük el az alábbi sütőtökös fahéjas rudat, annyira finom, hogy az egész család imádni fogja.
Van, aki csak sütve fogyasztja ezt a mennyei őszi csemegét, pedig számtalan elkészítési mód létezik annak érdekében, hogy bearanyozzuk az őszi estéket. A fahéjas sütőtökös sütemény igazi ínyencség, de vigyázat, nagyon könnyű rászokni.
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott tészta, ¼ csésze sütőtök püré, fahéj, cukor (a mennyiség attól függ, hogy mennyire szeretnénk édesíteni), tejszín.
Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A fagyasztott tésztát terítsük ki egy vágódeszkára, majd töltsük meg az előre elkészített sütőtök pürével. A püréhez a tököt hagyományos módon süssük vagy főzzük meg, majd botmixerrel turmixoljuk össze.
A tésztára kent sütőtököt szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd hajtsuk bejgli formájúra, vágjuk 8 egyforma szeletre, és süssük húsz percig. Mikor kész van, önthetünk rá egy kevés jéghideg tejszínt.