Az ősz egyik legfinomabb desszertje lehet a sült alma. Most egy nagyon könnyen elkészíthető, de különleges receptet mutatunk. Garantált siker!
Hozzávalók:
2 teáskanál barna cukor,
⅜ teáskanál fahéj,
1 ¼ teáskanál olvasztott vaj,
2 nagy alma.
A töltelékhez:
2 teáskanál barna cukor,
⅜ teáskanál fahéj,
1 ¼ teáskanál olvasztott vaj,
2 teáskanál zabpehely.
Elkészítés: a barna cukrot, a fahéjat, és az olvasztott vajat keverjük el egy tálkában. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk félbe. Ezután minden felet enyhén vágjunk be vékony szeletekre. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, fektessük hasra benne a félbe vágott almákat, majd a tetejüket kenegessük meg a fahéjas keverékkel.
Ezután fedjük le az edényt alufóliával, majd tegyük húsz percre a sütőbe. Vegyük le a fóliát, és még süssük tíz percig. Közben keverjünk el két teáskanál barna cukrot, az 1 ¼ teáskanál olvasztott vajat, a ⅜ teáskanál fahéjat, a 2 teáskanál zabpelyhet, a 1 teáskanál lisztet, és az egy csipet sót. Ezt a masszát kenegessük rá az almák tetejére, majd tegyük újabb tíz percre a sütőbe.
Tálaláskor kínáljunk hozzá vaníliás fagylaltot.