Ha a nagy sürgés-forgásban már nem jut elég időnk sütni, az alábbi finomság életmentő lehet. Nagyon kevés alapanyagra lesz szükségünk hozzá, és nem igényel különösebb cukrászi tehetséget sem.
Készítsük el ezt a liszt nélküli muffint, az egész család imádni fogja!
Hozzávalók: 150 gramm búzadara, 200 ml joghurt, 1 tojás, 1 tojásfehérje, 1 teáskanál sütőpor, 100 gramm szárított barack, 1 csipet só.
Elkészítés:
1. Verjük habosra az 1 tojást, és a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a sütőport, és a sót. Keverjük bele a búzadarát, valamint a joghurtot, és a mixer nagyobbik fokozatán gyorsan keverjük össze. Ízlés szerint tehetünk egy kevés cukrot, vaníliát, rumot, vagy citromhéjat is bele.
2. A muffinsütő aljába mindenik lyukba tegyünk 1-1 szárított barackot, majd öntsük rá a masszát. Mielőtt nekifognánk a süti elkészítéséhez, a gyümölcsöket beáztathatjuk egy kevés vízbe, ahogy a mazsolát is szoktuk. A barack helyett használhatunk bármilyen más szárított gyümölcsöt.
3. 170 fokon süssük 40 percig.
4. Amikor megsült, várjunk egy keveset, majd szórjuk meg porcukorral.