Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napjainkban az emberek gyakorlatilag minden nap használják ezeket a tárgyakat.

Mindazonáltal az életünkben minden nagyon gyorsan változik. Ennek következtében pedig már a következő 20 évben is felejtésbe merülnek bizonyos hétköznapi, megszokott tárgyak, ahogy az régen a kazettás magnó és a floppy lemezek esetében is történt.

1. Műanyag kártyák

Úgy tűnhet, hogy csak nemrég szoktunk rá arra, hogy bankkártyával fizessünk az üzletben. De hamarosan ezek az eszközök is felejtésbe merülnek majd. A közeljövőben átveszik a helyüket majd az olyan digitális fizetőeszközök, mint a PayPal vagy a Google Pay. Ez sokkal kényelmesebb és egyben biztonságosabb módszer is.

2. Sofőr vezette taxik

A szakértők biztosra veszik, hogy 2040-re az autóipar olyan szinten automatizált lesz, hogy az embereknek már nem lesz rá szükségük, hogy autót vezessenek. Mindezt már robotok végzik el helyettünk. Nem csak a Tesla fog önvezető járműveket gyártani, de más cégek is, mint például a Ford, a BMW és a Daimler.

3. Kulcsok

Úgy tűnik, hogy alig 20 év múlva már nem fogunk rá emlékezni, hogy is néztek ki a teljesen hétköznapi lakáskulcsok és slusszkulcsok. A technológia folyamatosan meglep bennünket valami újdonsággal, és megtörténhet, hogy az ajtók zárása és nyitása egy telefonos alkalmazással történik majd.

4. Magánszféra és anonimitás

A biometriának köszönhetően, amely lehetővé teszi az arcfelismerést és a személyazonosság megállapítását az interneten is, a magánélet tere fokozatosan egyre jobban leszűkül. Mi magunk is sokat teszünk annak érdekében, hogy a magánszféránk egyre kevésbé legyen személyes.

5. Hagyományos televízió

Ennek helyét lassacskán átveszi a Netflix, az Apple Tv és más hasonló szolgáltatások. Ez olcsóbb, mint a kábeltévé, és jobban alkalmazkodik a fogyasztók igényeihez.

6. Távirányító

A virtuális asszisztensek, mint például Siri vagy Alexa már képesek kommunikálni a készüléktulajdonosokkal. Ezért nincs messze az idő, amikor már nem lesz szükségünk távirányítókra, mert ezek segítségével is válthatunk a csatornák között.

7. Műanyag zacskók

Az emberek évek óta próbálnak felhagyni a műanyag használatával, és a legtöbb fejlett országban ez a próbálkozás sikeresnek is bizonyul.

Mindig kidobtad a neylonzacskót? Ezentúl te sem fogod!

8. Vezetékes töltők

A vezeték nélküli töltők már nem csak a legújabb modellekhez kaphatók. Ahogy az gyakran előfordul, az idő múlásával a technológia egyre olcsóbb és hozzáférhetőbb lesz. Ennek következtében a vezeték nélküli töltők a jövőben már pótolhatatlanok lesznek.

9. Pénztárak és pénztárosok

Egyes szupermarketekben már most is vannak önkiszolgáló pénztárak. Ez a következőképpen működik: a vásárló saját maga szkenneli be a kiválasztott termékeket, fizet, majd a nyugta beolvasásával tudja elhagyni az üzletet.

10. Jelszavak

Nemsokára már nem kell annyi kódot és jelszót észben tartanod. Az ujjlenyomat, szem-és arcfelismeréssel működő rendszerek már megjelentek, és a technológia csak még tovább fejlődik majd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!