Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szoros barátság alakult ki hosszú ideje a brazíliai tengerparti város, Laguna halászai és az ott tanyázó delfinek között.

delfinek-halaszas2

Sok esetben a delfinek segítettek a halászásban, vagyis a halterelésben. Az okos emlősök a part közelébe irányították a halakat, majd megadták a jelet a halászoknak, hogy mikor dobhatják be a hálóikat.

Már-már hagyományosnak mondható Laguna partjainál, hogy a halászok kimennek a vízhez, és kezükben a hálóval figyelmesen várnak. Amint a delfinek jeleznek, futnak, és bedobják a hálót a nagy halraj közepébe. Ilyenkor óriási a kapás, hiszen rengeteg hal menekül a delfinek elől a halászok hálójába.

A dicséret persze a delfineket illeti, hiszen nélkülük nem sikerülne ilyen eredményesre a halászat. A palackorrú delfinek közel egy hónapon keresztül napi rendszerességgel, kitartóan segítik a lagunai halászokat, cserében persze ők is részesednek a zsákmányból.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!