Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A négy főből álló tengerészcsapat 114 éves rekordot döntött meg.

Evezőkkel felszerelt bárkában evezte át az Atlanti-óceánt az a négy tengerész, aki ezzel 114 rekordot döntöttek meg. A négyfős csapat 11 nappal lett jobb, azután, hogy New Yorktól eleveztek a Scilly-szigetekig, amely Nagy-Britannia délkeleti részén található.

Idejük, a mintegy 43 nap, 21 óra, 26 perc és 48 másodperc kielőzte az 1896-ban, két norvég, George Harbo és Frank Samuelsen, által felállított rekordot.

“Ez életünk legszebb napja és örülünk, hogy megérkeztünk.” – nyilatkozta a 37 éves brit tengerész, Leven Brown. “most egy kiadós tusolás, evés é alvás vár ránk.” – tette hozzá, amikor megérkeztek St. Mary kikötőjébe.

A „The Artemis North Atlantic Rowing Challenge” nevű csapatban részt vett még a 33 éves ír Ray Carrol, a 41 éves Glasgow-i Dan Lennox és a 39 éves Feroe-szigeteki Livar Nysted.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!