KezdőlapVilágA 21 éves lány egyedül neveli öt testvérét szüleik halála után: "Én...

A 21 éves lány egyedül neveli öt testvérét szüleik halála után: “Én lettem a felnőtt”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Samantha Rodriguez mindössze 17 éves volt, amikor öt testvérével árván maradtak, miután mindkét szülőjük meghalt rákban. De bármilyen mély volt is a gyásza, tudatában volt annak, hogy ha nincs felnőtt, aki vigyázna rájuk, az a veszély fenyegeti őket, hogy szétszakítják a családjukat, és a testvérei különböző nevelőotthonokba kerülhetnek.

Az édesapjuk néhány évvel korábban megígérte az édesanyjuknak, hogy egyben tartja a családot, és apjuk halála után Samantha úgy érezte, legidősebb testvérként neki kell vállalnia ezt a felelősséget. Kész volt mindent feláldozni, és felfüggeszteni a saját életét, hogy gondoskodjon húgairól és öccséről.

A 21 éves lány egyedül neveli öt testvérét szüleik halála után: "Én lettem a felnőtt"

Samantha most 21 éves, és az elmúlt években ő viselte gondját fiatalabb testvéreinek. Destiny 7, Bella 9, Michael 12, Brenda 15, Milagros pedig 16 éves, és a nővérük a legnagyobb példaképük, aki megpróbálja mindkét szülőjüket pótolni. A gyerekek az apai nagyanyjukkal élnek, de Samantha egyedül tartja el a családot, mivel nincs más felnőtt, aki gondoskodhatna róluk.

Samantha még 2019-ben így fogalmazott helyzetükkel kapcsolatban a The View című műsorban: „Az én valóságom az volt, hogy 17 éves vagyok, de ők a testvéreim, és amikor rájuk néztem, tudtam, hogy még csak gyerekek. Sebezhetőek, és felnőttre van szükségük, ezért én lettem a felnőtt az életükben.”

A Rodriguez testvérek édesanyja, Lisa Smith 2013-ban méhnyakrákban halt meg. Bár apjuk, Alexander Rodriguez ezután mindent elkövetett annak érdekében, hogy együtt tartsa a családot, néhány évvel később ő is megbetegedett – limfómát diagnosztizáltak nála, és 3 évvel később meghalt.

A 21 éves lány egyedül neveli öt testvérét szüleik halála után: "Én lettem a felnőtt"

„Tudtam, mit kell tennem. Sokat tanultam anyukámtól. Én voltam a segítője. Megtanultam, hogy kell felnevelni egy családot” – magyarázta Samantha.

Testvéreivel a floridai Orange megyébe költözött, ahol a nagymamájuk élt, és otthagyta az iskolát, hogy a gyerekek felnevelésére összpontosítson. De nem sokkal azután, hogy a család beilleszkedett az új környezetben, úgy döntött, mégis visszamegy az iskolába, hogy példát mutasson a testvéreinek, miközben részmunkaidőben pincérnőként dolgozott, hogy eltarthassa a családot.

„Nem mondhattam azt nekik, hogy legyenek sikeres az iskolában, ha én nem voltam az. Szóval ekkor döntöttem el, hogy visszamegyek. Amikor megszereztem a diplomát, a gyerekek nagyon büszkék voltak rám, eljöttek a diplomaosztóra, és az egész fantasztikus volt” – mesélte Samantha.

A 21 éves lány egyedül neveli öt testvérét szüleik halála után: "Én lettem a felnőtt"

A fiatal lány most egyetemre jár, de közben továbbra is dolgozik részmunkaidőben, és gondoskodik a testvéreiről – elviszi őket iskolába, edzésre, orvosi vizsgálatokra, segít nekik a házi feladatban, főz rájuk és elvégzi a házi munkát.

„Sok erőt kaptam az anyámtól. Sok időt töltöttem vele, és nagyon csodáltam őt. Amikor elveszítettük, tudtam, hogy minden tekintetben olyan akarok lenni, mint ő. Meg akartam tenni ezt a gyerekekért” – magyarázta egy interjúban Samantha.

Azt mondja, igyekszik a legjobb példát mutatni a testvéreinek, azzal, hogy aszerint cselekszik, amit a szüleitől tanult.

„Megmutatták, hogy ne vegyünk semmit természetesnek, magától értetődőnek. Ezt próbálom megtanítani a gyerekeknek. Végül is az anyagiak nem számítanak. Azt, amit egyszer megkapunk, nagyon gyorsan el is lehet veszíteni. Az egyetlen dolog, ami igazán számít, az a család, a szeretet és a támogatás. Ez tesz engem azzá, aki vagyok” – mondta.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy számára egyáltalán nem teher gondoskodni kisebb testvéreiről fiatal kora ellenére sem. „Annyira boldoggá tesz, hogy velük lehetek, és ott lehetek mellettük.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet