Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A citrom egy igen népszerű citrusféle, amelynek sok felhasználási módja ismert. Most ezek közül 9-et mutatunk be, érdemes lesz figyelni, mert hasznos infók következnek.

A citrom felhasználásának 9 módja, amiről csak kevesen tudnak!

1. Segíti fogyni

Mivel a citromban hasznos pektinek és rostok vannak, ezért érdemes naponta két evőkanál citromlevet egy bögre vízbe belekeverni, és meginni, mert ez segít a fogyásban.

2. Torokfájás ellen

A citrom egy természetes fájdalomcsillapító, amely kifejezetten a kaparó torokban fejti ki enyhítő hatását. Főzz egy bögre gyógyteát, hagyd kihűlni 40 fok alá, tegyél bele mézet és citromlevet, és máris jobb lesz a helyzet.

3. Rovarcsípések ellen

Semmi sem zavaróbb, mint mikor egy romantikus nyári éjszakába belerondítanak a szúnyogok. Ezért kukoricakeményítőből és citromléből keverj pasztát, majd azzal kend be a csípéseket, így azok kevésbé fognak viszketni.

4. Jót tesz az emésztésnek

Az optimális emésztés azért jó, mert így számos betegség megelőzhető, és nem rakódnak le a pluszkilók sem. Szóval, a citromos víz fogyasztása mindenki számára javasolt.

5. Segít megelőzni a vesekövet

Ha minden nap megiszol egy fél pohár citromlevet, akkor azzal csökkented a vesékben kialakuló homokos és köves lerakódásokat, amelyekből később vesekő alakulhat ki.

A citrom felhasználásának 9 módja, amiről csak kevesen tudnak!

6. Rákmegelőző hatású

Több kutatás révén a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a citrom levében lévő hatóanyagok szerepet játszhatnak a daganatok megelőzésében. Erről azonban egyértelmű tudományos bizonyíték nincs.

7. Szabályozza a szervezet pH-szintjét

A szervezet akkor tud optimális keretek között működni, ha a pH-szint kiegyenlített, sem túl lúgos, sem túl savas hatás nem érvényesül. Ma a legtöbb ember szervezete túl savas, de ebben segít a citrom, így érdemes naponta egy bögre citromos vizet meginni.

8. Jót tesz a keringésnek

A citromban sok a kálium, ami a szív és érrendszer számára nagyon fontos nyomelem, ezért a citromlé rendszeres ívása hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

9. Éberebbé tesz

A reggeli kávé helyett érdemesebb egy pohár langyos citromos vizet kortyolni, mert ez egészségesebb, feltölt energiával, így ezáltal éberebbé válsz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!