Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokan vannak, akik nem elégedettek a munkájukkal, vagy egyszerűen csak unják az irodai munkát. Ugyanakkor van néhány ember, aki komoly pénzért olyan munkát végez, amiről még álmodban sem gondoltad volna, hogy létezik.

Összeállítottunk egy listát a világ legszokatlanabb állásairól, amelyekről semmiképpen sem lehetne azt állítani, hogy unalmasak. Nos, te lecserélnéd valamelyikre a jelenlegi állásodat?

1. Hivatásos ölelő

Ha szeretnél megölelni valakit, vagy odabújni valakihez, de egyedül vagy, akkor a válasz a hivatásos ölelő, vagy odabújó. Meglepődnél, hányan foglalkoznak azzal, hogy professzionálisan ölelgessenek másokat. Egy hivatásos ölelgető 60-80 dollárt keres óránként! De ne feledd: csak ölelésről van szó, semmi másról.

2. Állateledel-tesztelő

Fontos, hogy kedvenceink is ízletes és tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszanak. Nos, ezért vannak az állateledel-tesztelők! Megkóstolják a macska- vagy kutyaeledeleket, és ellenőrzik, hogy azok megfelelnek-e a minőségi előírásoknak. Végül is senki nem érdemel rossz ételt, különösen a család kedvence nem!

3. Ágytesztelő

Igen, vannak emberek, akiket azért fizetnek, hogy ágyakat, matracokat és párnákat teszteljenek gyártó cégek vagy akár szállodák számára. Ez azt jelenti, hogy van, akit szó szerint azért fizetnek, hogy aludjon a munkahelyén. Ez aztán az igazi álommunka! Azért nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Egy jó ágytesztelőnek ellenőriznie kell, hogy a matrac merülése megfelelő-e, és az ágy szerkezete elég erős-e ahhoz, hogy ráüljenek.

4. Papírzsebkendő szagoló

Az ők feladatuk tesztelni a gyártó termékét, hogy megbizonyosodjanak arról, a papírzsebkendőknek nincs kellemetlen szaga. Azonban, ha megtetszett a munka, ne éld bele magad túlságosan, kifinomult szaglásra van szükséged, és szó szerint könnyebb agysebésszé válni, mint ezt az igen kis körben végzett munkát megszerezni.

5. Arctapintó

Arctapintókat a szépségiparban alkalmaznak. Ők nem a termékek előállításával foglalkoznak, hanem azok tesztelésével: tapintással ellenőrzik, milyen hatással van az adott termék a bőrre. Kifinomult érzékekre van szükség hozzá, és nem kevés felelősséggel jár eldönteni, piacra dobható egy új termék vagy sem.

6. Hivatásos sorban álló

Ha utálsz sorban állni, ez lehet számodra a tökéletes megoldás. Egyszerűen csak bérelj fel valakit, aki megfelelő fizetség ellenében kiállja helyetted a hosszú sorokat. Nehéz és unalmas munka, hiszen sokszor akár 19 órán át is várakozni kell mások helyett, például egy új termék megjelenésekor, ezért aztán jól meg is fizetik.

7. Vízicsúszda-tesztelő

A jó aquapark szórakozást kínál a gyereknek és biztonságot a szülőknek. A csúszda-tesztelő felelőssége, hogy többször is kipróbáljon egy csúszdát, és így megállapítsa, pontosan mennyi vízre van szükség, milyen gyorsan lehet lesiklani rajta, mennyire biztonságos és szórakoztató.

8. Kígyóméregfejő

A kígyómérget sokféle célra fel lehet használni, de elsősorban arra, hogy ellenmérgeket állítsanak elő. Ezért aztán nagy a kereslet a kígyóméregre. Ahhoz, hogy kinyerje a kígyók mérgét, a méregfejő műanyag edényekre haraptatja rá őket, amibe aztán kifolyik a méreg. Igazi hősök ők, akik szó szerint életeket mentenek.

9. Féreggyűjtögető

Egyszerű munka mindazoknak, akik imádnak a szabadban lenni. Amikor valaki horgászni megy, férgekre van szüksége csalinak, ezeket pedig a legtöbb horgászati szaküzletben beszerezheti. Na de hogy kerülnek a férgek a boltba? A féreggyűjtögetők füves területeken (kertekben, parkokban, golfpályákon) sétálnak, és begyűjtik a földigilisztákat.

10. Hónalj szagoló

Lautenberg Laboratories - Postcard

Feladatuk a dezodorok hatékonyságának tesztelése. Egész napjukat egy fülledt szobában, vagy melegben a szabadban töltik, és előfordul, hogy akár 60 hónaljat is megszagolnak óránként. Munkájukkal hozzájárulnak, hogy a világ egy kicsit jobb illatú hely legyen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!