Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Néha mindenki érzi úgy, hogy az élete elviselhetetlenül nehéz. Ilyenkor érdemes elolvasni ezt a történetet.

Fotó:  Anton Vakulenko/Flickr.com
Fotó: Anton Vakulenko/Flickr.com

Egy pár az egész országot beutazta, azzal a céllal, hogy minél több régiséget vásároljanak. Mindketten szenvedélyes régiség gyűjtők voltak, leginkább a porcelán, és kerámia tárgyakat szerették, főleg a régi teáscsészéket imádták. Egyik nap, egy kirakat előtt sétálva, egy nagyon szép edényt pillantottak meg. Minden vágyuk az volt, hogy közelebbről is megtekinthessék.

Bementek a boltba, és megkérdezték az eladót:

“Megnézhetnénk közelebbről azt az agyagedényt a kirakatból? Sosem láttunk még eddig ilyen szépet”.

Abban a percben, amikor a kezükbe kapták a szépséget, az edényke beszélni kezdett:

“Nem voltam én mindig ilyen szép. Régen csak egy vörös agyag voltam, de a gazdám elvitt, hogy hengereljenek ki. Én tiltakoztam, hogy hagyjanak békén, de ő csak mosolygott, és szólt, hogy még nincs itt az ideje. Aztán rátettek egy kerékre, amit forgatni kezdtek. Félni kezdtem, és mondtam, hogy hagyják abba a pörgetést, de a gazdám azt mondta, hogy még nem. Aztán betettek egy sütőbe, soha nem éreztem ilyen meleget. Ordítottam, hogy nyissák ki a sütő ajtaját, hiszen szétégek, de a gazdám megint azt mondta, hogy “még nem vagy készen”. Végül kinyitották a sütő ajtaját, feltettek a polcra, hogy kihűljek. Ekkor már tudtam, hogy most készen vagyok. Egy órával később bejött a gazdám, elém tartott egy tükröt, és mondta, hogy nézzem meg magam. Hihetetlenül szép lettem, alig hittem a szememnek, hogy ez tényleg én vagyok.”

“Tudom, hogy fájt, amikor hengereltek, de, ha hagytam volna, hogy abbahagyják, akkor kiszáradsz. Tudom, hogy szédültél a korongon, de, ha megállítják, akkor lezuhansz. Tudom, hogy égetett a kemence, de, ha nem tesznek be, akkor széttörsz. És, tudom azt is, hogy, nem volt kellemes érzés, amikor színezőporral fújtak be, de másképp nem lennél ennyire szép. Ha másodszor nem tettek volna be a sütőbe, akkor nem lehetnél hosszú életű. Most már teljesült az álmom, hiszen csodálatos alkotás lett belőled” – mondta a mester.

Tanulság: az Isten mindig tudja, hogy mi a célja velünk. Ő a mester, és mi vagyunk az agyag. Ő egy hibátlan, és tökéletes darabbá formál mindannyiunkat. Legyünk erősek, és akkor könnyen túljutunk minden akadályon, utunk pedig a tökéletesség irányába vezet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!