Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Dale Schroeder teljes vagyonát olyan teljesen idegen, hátrányos sorsú fiatalnak ajánlotta fel, akik másképp nem tudtak volna tovább tanulni.

Dale Schroeder az Egyesült Államokbeli Iowa államból származik, és ösztöndíj alapot hozott létre azoknak a fiataloknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessék az egyetemet.

A férfi végrendeletében egész vagyonát egy ösztöndíj alapnak adományozta, közel 3 millió dollár értékben.

Az asztalos soha nem volt házas és nem volt gyermeke, 67 évig ugyanabban a szakmában dolgozott. Közel hét évtizedes munkája során havonta félretett egy kis pénzt, hogy létre tudja hozni ezt az ösztöndíjalapot. Élete végére közel 3 millió dollárt gyűjtött össze.

Schroeder szegény család gyermekeként nőtt fel, soha nem volt lehetősége a továbbtanulásra, ezért megfogadta, hogy támogatni fogja a hozzá hasonló sorsú fiatalokat.

“Nem volt lehetőségem főiskolára járni. Szóval örömmel segítek ezeknek a gyerekeknek a tanulásban” – mondta Dale.

Az asztalos, aki 3 millió dollárt ajánlott fel a fiataloknak, nagyon szerény életet élt, soha nem költött luxus termékekre, mindig a jelen pillanatot élvezte, ezért végtelenül boldog és hálás volt. Egész életében legfeljebb két pár nadrágja volt, az egyiket a munkába, a másikat a templomban használta. Élete végéig egy rozsdás Chevrolet teherautóval járt.

Miután 2005-ben meghalt, félretett pénzéből 33 szegény családból származó fiatal számára jutott anyagi támogatás a tanulmányaik elvégzéséhez. A férfi cserében mindössze csak annyit kért a végrendeletében, hogy kövessék a példáját, és ők is támogassák a rászoruló embereket.

Közülük sokan lettek orvosok, tanárok vagy mérnökök.

Az egyikük, Kira Conard, aki részesült Dale pénzéből így mesélt.

“A három nővéremet és engem csak anyám nevelt. Főiskolára nem volt lehetőségünk elmenni. A középiskolai banketten minden osztálytársam az egyetemről és a fényes jövőről beszélt. Sírva fakadtam. Aztán kaptam egy telefonhívást, hogy ösztöndíjat kapok Dale Schroedertól. Szólni sem tudtam, annyira meglepődtem. Nehezen tudtam elhinni, hogy egy idegen ember ilyen nemes cselekedetre képes” – mondta Kira Conard. A fiatal nő 2019-ben végzett az egyetemen, és jelenleg pszichológusként dolgozik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!