Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A bálnák a legnagyobb állatok a Földön. De méretük nem az egyetlen dolog, ami népszerűvé teszi őket. Ezek az elegáns és titokzatos emlősök rendkívül szociábilisak, játszanak, együttműködnek, barátságokat kötnek, és meglehetősen találékonyak.

A Farallon-szigetek közelében, a San Francisco partjaihoz közeli vizekben, egy profi búvár, James Moskito abban a szerencsében részesült, hogy megpillanthatott egy hosszúszárnyú bálnát.

Azonban nem sokkal azután, hogy megpillantotta, rádöbbent, hogy valami nincs rendben az állattal, mivel az szokatlanul sokáig maradt a víz felszínén.

„A bálna feljött a víz felszínre levegőt venni, és egyenesen rám nézett. Biztos voltam benne, hogy egyenesen rám néz, és nem mozdult” – meséli a búvár.

És igaza volt – a bálna valóban segítségre szorult, mivel beleakadt egy úgynevezett „kék acél” kötélbe, amely a halászok által gyakran használt, rendkívül erős drótkötél. Ebben az esetben a kötelet rákászok használták, hogy ezzel rögzítsék a bójákhoz a csapdákat.

A bálnának szörnyű fájdalmai voltak, mivel a kötelek már alaposan belevágtak a testébe, és jó nagy darabokat szakítottak ki a bálnazsírból, így James kénytelen volt gyorsan cselekedni, és végrehajtani a nem mindennapi mentőakciót.

Csapata néhány másik tagjával együtt lemerültek, hogy pontosabban felmérjék a helyzetet.

„Én voltam az első búvár a vízben, és a szívem majd megszakadt, amikor láttam, mennyire körbetekerik a kötelek. Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy még meg tudjuk menteni.” – mondta a férfi.

A kötél az állat farka köré csavarodott, egy másik része pedig a szájában volt. Ráadásul a majdnem másfél tonnás horgony súlya folyamatosan húzta lefelé.

James közelebb úszott a bálnához, a szemére tette a kezét, és azt mondta neki: „Azért vagyok itt, hogy segítsek, nem foglak bántani.”

Öt óra megfeszített munkával a búvároknak végül sikerült kiszabadítaniuk a méltóságteljes állatot.

A bálna pedig nem feledkezett meg a háláról!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!