Az édesburgonya már kivívta a neki járó helyet a gasztronómiában, hála az egészséges összetevőinek és a mennyeien finom ízének. Kevés kell belőle, viszont csodákat művel az ételekkel. Egyaránt megállja a helyet a nyári grillezéseken, és a hideg estéken, amikor a hőmérők higanyszálai a mélybe zuhannak.
Az édesburgonya, mint desszert… kiváló! Egyik nagy kedvencünk a belőle készülő brownie, bő kakaóval, enyhén édes ízzel, ráadásul glutén-mentesen. Tökéletes piknikezéshez, partira, vagy csak úgy, ha valami (egészséges) édességet kívánsz.
Mi kell hozzá? – 2 csésze (1 nagy darab) sült édesburgonya, ½ csésze olvasztott kókuszolaj, ½ csésze kakaó, ¼ csésze gluténmentes liszt, ¼ méz, 1/8 csésze mandulaolaj, 1/8 csésze csokireszelék (opcionális), 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vanília, 1 felvert tojás, ½ teáskanál szódabikarbóna.
Hogyan készítsd el? – Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral, vagy kend ki kókuszolajjal. Tedd félre. Egy nagyobb edényben dolgozd össze az édesburgonyát, kókuszolajat, mézet, mandulaolajat, vaníliát és a tojást, majd tedd félre. Egy közepes edényben keverd össze a kakaót, lisztet, csokireszeléket, fahéjat és a szódabikarbónát. Bizonyosodj meg, hogy valamennyi összetevő alaposan elkeveredett a többivel. Add hozzá a kakaós lisztet a nedves masszához, alaposan dolgozd el. Majd simítsd bele a masszát a tepsibe. Legtöbb 30 percig süsd. Jó étvágyat!
Tipp: ha frissen sült édesburgonyát használsz, várd meg, míg kihűl.
