Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egyes szabályok abszurdak, mások nevetségesek, diszkriminatívak, de vannak olyanok is, melyek egyenesen hajmeresztőek. Az alábbiakban azokat a törvényeket gyűjtöttük össze a nagyvilágból, amelyeket nők számára fogalmaztak, a lehető legostobább módon.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. A floridai szépségszalonokban a nőknek tilos elaludniuk a hajszárító alatt. Ha mégis elszenderednének, bírságra számíthatnak, akárcsak a szalonok tulajdonosai.

2. Ugyancsak Floridában létezik egy olyan törvény is, mely tiltja az egyedülálló nőknek (elváltakat és özvegyeket is beleértve), hogy vasárnap délután ejtőernyőzzenek. És mi történik, ha mégis megkockáztatnák? Pénzbírságot kaphatnak, vagy akár börtönbe is csukhatják őket.

3. Michigan-ben a nőknek tilos 15 centiméternél jobban megemelniük a szoknyáikat, ha épp át szeretnének jutni egy pocsolyán. Törvénybe ütköznek, ha megteszik.

4. Egy másik amerikai törvény értelmében, Oxfordban tilos a nőknek levetkőzniük egy olyan fotó/kép/festmény előtt, mely férfi(aka)t ábrázol.

5. Missouri-ban gyakorlatilag lehetetlen, hogy négy nő együtt lakást béreljen. Törvény tiltja ezt számukra.

6. Pennsylvania-ban külön határozatot adtak ki arra vonatkozóan, hogy a feleségnek tilos a szőnyeg alá sepernie a lakásban felhalmozódó piszkot és a port.

7. Maryland-ben azt tiltja a törvény, hogy a feleségek a férjeik zsebeiben kutassanak, miközben azok alszanak.

8. Carmelben, New York egyik városkájában, a törvény azt nem engedélyezi a nőknek, hogy magassarkút viseljenek a helység területén belül.

9. Floridában a nőknek kizárólag epilálva szabad megjelenniük a nyilvánosság előtt.

10. Egy Ohióban kiadott törvényrendelet alapján, a nőknek tilos saját maguknak megformázni, beszárítani, frizurát készíteni a hajukból. Ehhez ugyanis különleges engedély szükséges az államtól.

11. Michiganben a nő hajkoronájának törvényes tulajdonosa… a nő férje.

12. Vermontban a nők nem viselhetnek műfogsort, hacsak azt a férjük írásban nem hagyja jóvá.

13. Ha nő vagy, Jolietben (Illiois) tartózkodsz, és több mint hat ruhát próbálsz fel ugyanabban az üzletben, lecsukhatnak érte. Ez a törvény, kérem szépen!

14. Komoly összetűzésbe kerülhetsz a törvénnyel, ha Owensboroban (Kentucky) vagy és egy új kalapot vásárolnál, melyet a férjed nem próbált fel előtted.

15. Bellinghamben (Wash) például az ütközik törvénybe, ha egy nő több mint három lépést tesz meg, miközben táncol egy férfival.

16. Portland városában (Maine) törvény tiltja, hogy egy fiatal nőt az álla alatt megcsiklandozz egy bolyhos porfogóval.

17. Míg Ohióban azzal gyűl meg a nők baja, ha eredeti bőr lábbeliben mennek ki az utcára…


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!