Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Látogass el a sorozat legnépszerűbb helyszíneire! A Trónok harca című sorozat ugyanis meghozta a turizmusban is a gyümölcsét, egyre nagyobb érdeklődést keltve a forgatási helyszínek iránt.

Fotó: Wikimedia.org
Fotó: Wikimedia.org

A TV-sorozatban feltűnő városok több, mint igaziak. Ezért ha teheted, látogass el, és éld át testközelben a Trónok harca élményt!

1. Dubrovnik – a horvátországi kikötő-vár több szempontból is hasonló a George RR Martin regénysorozatának egyik fő helyszínéhez, King’s Landinghez. A TV-filmsorozat első és második évadában gyakran felbukkan a várfal, a regénybeli citadella jelképeként.

Fotó: Wikimedia.org
Fotó: Wikimedia.org

2. Split – a horvát település régi városrésze a római császár, Diocletianus korabeli épületeket foglal magába. Ezt a látképet használták fel a sorozat több jelenetének a forgatásán.

Fotó: Wikimedia.org
Fotó: Wikimedia.org

3. Mdina – Málta volt fővárosának képét díszletként használták a Trónok harca sorozatban, mivel több mint egy évezredes múltjával tökéletesen tükrözi a régi architektúrát, macskakővel borított szűk utcácskák hangulatát.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

4. Dark Hedges – egyike a legrémisztőbb tájaknak Írországban. A sétányt jókora bükkfák övezik, melyek alkonyatkor és főként ködben hajmeresztő látványt nyújtanak. Mindezt megfűszerezve a helybéliek által ismertetett legendával, mely szerint egy kísértet lakozik a fasor között, a helyszín méltó a Game of Thrones jellegéhez.

Fotó: Wikipedia.org
Fotó: Wikipedia.org

5. Doune kastély – egy skót nemesi család rezidenciájaként szolgált a kastély, melynek képét a sorozat egyik helyszínének, Winterfellnek az ábrázolásához használtak fel. A kastély nyitva áll a látogatók előtt, 5.5 líra fejében körbejárható.

Fotó: Wikipedia.org
Fotó: Wikipedia.org

6. Vatnajökull Nemzeti Park – az izlandi rezervátum magába foglalja a Svinafellsjökull gleccsert is, azt a helyszínt, ahol a Falon túli expedíciók jeleneteit filmezték. A nemzeti parknak csak 10%-a járható, ezért nem árt, ha felkészülten, felszerelkezve és vastagabb ruhával vágsz neki a kalandtúrának. A „jön a tél” nemcsak a Stark-ház mottója.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!