Fogd a szódabikarbónát és szórd az ágyadra. A hatásától te is le leszel nyűgözve!

0
24062

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szórj szódabikarbónát az ágymatracra, majd nézd meg, hogy mi fog történni!

Fogd a szódabikarbónát és szórd az ágyadra. A hatásától te is le leszel nyűgözve!

Egy kisebb tasak szódabikarbóna csodát tesz az ágymatraccal, és ráadásul nincs is semmilyen egészségkárosító hatása, nem úgy, mint a kereskedelemben kapható matractisztító vegyszereknek, amelyek még ráadásul hangzatos neveik miatt jóval több pénzbe kerülnek, mint a szódabikarbóna.

Az ágymatrac megtisztítása

Az ágymatracot évente érdemes szódabikarbónával átdörzsölni, mivel ez a remek anyag magához vonzza a különböző szennyeződéseket, izzadságfoltokat, az elhalt hámsejteket, valamint a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

Első lépésként porszívózd le a matracot, majd végy elő egy szitát, és annak segítségével, egyenlő arányban szórd ki a szódabikarbónát, amelyhez keverhetsz pár csepp illóolajat is, hogy kellemes illata legyen a matracnak. Hagyd így pár óráig a matracot, de akár egy egész napig is állhat, végül porszívózd le a szódabikarbónát.

Kárpit- és szőnyegtisztítás

Egy edénybe tégy bele egy evőkanál szódabikarbónát, valamint ugyanannyi mosóport, ezután mehet rá egy bögre előre felforralt víz, és 4-5 evőkanál 9 fokos ecet. Az egészet keverd össze, és töltsd át egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a szőnyeget, kárpitot, majd egy szivacs segítségével sikáld végig a felületet, így máris felfrissül az egész lakás. A természetes anyagból készült szövetek esetében azonban nem ajánlott az említett keverék alkalmazása.

A szódabikarbóna előnyei

  • alacsony ár
  • nem mérgező
  • felszívja a szennyeződéseket, az izzadságfoltokat
  • eltávolítja a kellemetlen szagokat
  • rengeteg kórokozóval végez
MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!