Szabadulj meg az arcon lévő szőrszálaktól fájdalommentesen ezzel az 5 természetes módszerrel!

0
5013

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

5 természetes alapanyagú arcfiatalító maszk. Próbáld ki!

Szabadulj meg az arcon lévő szőrszálaktól fájdalommentesen ezzel az 5 természetes módszerrel!

Az életkor előrehaladtával arcbőrünk sem lesz már olyan, mint régen. Megjelennek az első ráncok, szarkalábak, szem alatti karikák, bőrünk élettelenné válik.

Az alábbi arcpakolások segítségével újra fiatalosak lehetünk!

1. Méz és citromlé

  • egy evőkanál frissen facsart citromlevet keverjük el négy evőkanál mézzel. Kenjük fel az arcunkra, hagyjuk állni 15-20 percig, majd mossuk le. A méz gyulladásgátló, baktériumölő, nyugtatja az arcbőrt, és segítségével a nemkívánatos szőrszálaktól is megszabadulhatunk. Hetente kétszer alkalmazzuk a módszert.

2. Cukor viasz

  • két teáskanál cukrot, egy teáskanál mézet, és egy teáskanál vizet melegítsünk össze kb. 30 másodpercig, míg a keverék gyöngyözni nem kezd. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd egy lapátka segítségével vigyük fel az arcbőrre. Mikor kezd megszáradni, húzzuk le a felkent csíkot. Eltávolíthatjuk a fölösleges szőrszálakat, de a keverék segítségével a bőr mélyebb rétegeit is megtisztíthatjuk. Ez a módszert nem csak az arcra, hanem akár a lábunkra is alkalmazhatjuk.

3. Lencsés pakolás

  • két evőkanál vöröslencse port keverjünk el annyi tejjel, és mézzel, hogy egy kenhető masszát kapjunk belőle. 15 percig hagyjuk az arcunkon állni, majd mossuk le. Hetente egyszer alkalmazzuk ezt a bőrtápláló pakolást.

4. Levendula, és teafaolaj

  • keverjünk el egy teáskanál levendula olajat, 4-6 csepp teafa olajjal. Egy fültisztító pálcika segítségével kenegessük be a keverékkel az arcunk, hagyjuk állni 10 percet, majd a fölösleget mossuk le.

5. Sárgabarack és méz

  • egy fél csésze sárgabarackot turmixoljunk össze, és keverjük el egy teáskanál mézzel. A keletkezett masszát tíz percre kenjük fel az arcunkra, majd húsz percen keresztül masszírozzuk az arcunk körkörös mozdulatokkal. Hetente 2-4 alkalommal ismételjük meg a műveletet.
MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!