6 egyszerű módszer, ami elűzi a hűtőben terjengő kellemetlen szagokat!

0
3114

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hűtőt érdemes rendszeresen takarítani, fertőtleníteni, mivel még is csak az élelmiszereket tároljuk benne. Ha mégsem fordítunk kellő figyelmet a higiéniára, idővel fura szagok kezdenek el terjengeni a hűtőben, ami egyáltalán nem jó jel.

6 egyszerű módszer, ami elűzi a hűtőben terjengő kellemetlen szagokat!

Most következzen 5 hatásos módszer, hogy miként szabadulhatunk meg ezektől a kellemetlen illatoktól.

1. Ecet

Az ecet fertőtlenít és a kellemetlen szagoktól is megszabadítja a hűtőt. Keverj össze egy rész vizet egy rész ecettel, majd ezt töltsd bele egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a hűtőt, és egy törlőpapírral töröld végig a felületeket.

2. Darált babkávé

Egy kis tányérra tégy pár kiskanál frissen darált babkávét, majd helyezd el a hűtő valamelyik sarkába. A kávé magába szívja a rossz szagokat, így mérséklődik ez a probléma.

3. Citromlé

Főként a halszagot semlegesíti, de a fokhagyma szagtól is megszabadít. Egy kis pohárba facsarj némi citromlevet, majd tedd rá a hűtő polcára. A narancs- és a mandarinlé is megteszi.

4. Fűszerek

A leghatékonyabb fűszer például a fahéj, a szegfűszeg és a szegfűbors. Egy kis edénybe kell tenni egy keveset az említett fűszerekből, majd azt betenni a hűtőbe.

5. Szódabikarbóna

Nagyon olcsó, és ha két evőkanál szódabikarbónába még cseppentesz pár csepp illóolajat, akkor nem lesz több gond a kellemetlen hűtőszagokkal.

5. Szén

A szén főként a főtt ételek szagát szívja magába. Ez akkor jön jól, ha az ételek olyan edényekben vannak tárolva a hűtőben, amelyek nem zárnak jól.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!