Még kapható a piacokon friss uborka, így ha szeretnél savanyúságnak eltenni, akkor még van bőven időd.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
A következőben egy olyan receptet tanulhatsz meg, amely 2-3 nap alatt megsavanyítja az uborkákat, így nem kell heteket várnod a kedvenc savanyúságodra.
A legjobb, ha kis méretű uborkákat választasz, amelyek végét le kell vágni, csípni, ha azonban csak nagyobb uborkákat tudsz beszerezni, azokat hosszanti irányba vágd kettőbe. Ezután mosd meg alaposan, majd helyezd bele egy tálba, majd önts rá forró vizet, és tedd félre addig, míg kihűl a víz. Ezt követően öntsd le a vizet az uborkákról, majd azokat egy tiszta befőttes üvegbe, szorosan egymás mellé helyezd el, a lényeg, hogy minél kevesebb szabad tér maradjon közöttük.
Pár szelet fokhagymát, pár kapor szárat, pár szelet friss tormát, majd borsikafűt, vagy akár babérlevelet, zeller levelét, és végül fekete szemes borsot tégy rá az uborkákra.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Ezután 1 liter vízbe oldj fel 35-40 g konyhasót, majd főzd fel, és hagyd 5-6 percig hűlni, majd utána öntsd rá az uborkákra. A végén tégy rá az üvegre egy kis tányért, és tárold a savanyúságnak valót 20-30 Celsius fok közötti helyiségben.
2-3 nap alatt máris besavanyodnak az uborkák, és következhet a falatozás.