A nyári melegben a fagylalt egy közkedvelt szezonédesség. De vajon tudjuk-e, hogy mit tartalmaz? Az biztos, hogy nem sok egészséges hozzávaló van a bolti fagylaltokban, kivéve ha nem kézművesek. Készítsük el a otthon ezt a különleges és egészséges édességet.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Hozzávalók: ½ csésze kókusztej, 5 evőkanál kukorica- vagy tápióka keményítő, 1 ½ csésze gyümölcs vagy zöldséglé.
Elkészítés: a kókusztej felét keverjük el a keményítővel, míg sima masszát kapunk belőle. A tej másik felét langyosítsuk fel, alacsony lángon egy serpenyőben, míg el kezd buborékolni. Adjuk hozzá a keményítős keveréket, és folyamatosan, lassan kavargassuk, míg sűrűsödni kezd.
Ezután tegyük ki egy hőálló tálba, és adjuk hozzá a gyümölcslevet és gyümölcs darabkákat. Ha valaki kísérletező kedvében van, vagy nagyon imádja a zöldségeket, ugyanezt kipróbálhatja zöldségekből készült lével is. Tegyük a hűtőbe egy kis időre, majd fogyaszthatjuk is.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Készíthetünk saját tápióka keményítőt is, csak egy mozsárra vagy kávédarálóra van szükség ahhoz, hogy porrá zúzzuk.
Az otthon készült fagylalt azért egészséges, mert a szervezet számára hasznos összetevőket tartalmaz. A kókusztej kiváló antioxidáns, egészséges zsírokat tartalmaz, és serkenti az agyi működést. Pozitív tulajdonsága közé sorolható az is, hogy szabályozza a vércukorszintet, így az nem emelkedik és ingadozik hirtelen.