Nem kell többé órákig a kályha mellett álldogálni, nem lesz olaj szag és gőz a lakásban, ha kipróbáljuk az alábbi technikát. Bár sokan tiltakoznak a mikró ellen, de néha azért kihasználhatjuk, hogy sokkal gyorsabban elkészülnek benne az ételek, mint a kályhán.
Mutatunk néhány mikrós receptet! Csupán az alábbi hozzávalókra, és egy hőálló bögrére lesz szükség a gyors menü elkészítéséhez. A hozzávalókat keverjük minden esetben alaposan össze, és tegyük a mikróba néhány percre, ennyi az egész.
1. Zöldhagymás briós
Hozzávalók: 5 evőkanál liszt , 1/4 teáskanál sütőpor , 1/8 teáskanál szódabikarbóna , 1/8 teáskanál só , 2 evőkanál tej, 2 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj, 2 evőkanál a felvert tojást, egy evőkanál apróra vágott zöldhagyma, egy tojás.
2. Burgonya leves
Hozzávalók: 3/4 csésze víz, 3 evőkanál apró kockára vágott burgonya, evőkanál fehér hagyma szeletelve, 1 evőkanál apróra vágott pirított szalonna, 2 teáskanál kukoricakeményítő, 1/2 csésze csirke húsleves vagy zöldség leves, 1/4 csésze tej, só és bors, tejföl a tálaláshoz (nem kötelező).
3. Fánk
Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál tej, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál fahéj ,1 evőkanál eper lekvár, ízesített cukor a díszítéshez.
4. Lassagna
Hozzávalók: 2 db lasagna tészta, 3/4 csésze víz, 1 teáskanál olívaolaj, 3 evőkanál pizza szósz, 4 evőkanál ricotta, 3 evőkanál spenót, 2 evőkanál apróra vágott kolbász, egy evőkanál sajt.
5. Csokoládé puding
Hozzávalók: 3 evőkanál csokoládé chips, 1 teáskanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál vanília-kivonat, 1/2 csésze tej.