KezdőlapReceptekKészítsünk citromfüves pesztót

Készítsünk citromfüves pesztót

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mivel az idei év gyógynövénye a citromfű, kertek, ablakpárkányok, fűszeresek borulnak citromfű áradatba. Egyre több citromfüves receptről, ételről-italról és gyógymódról hallhatunk, számtalan formában próbálhatjuk és alkalmazhatjuk ezt az illatos csodaszert.

Fotó: wikimedia.org
Fotó: wikimedia.org

Készítsük el az egyik legfinomabb változatát a citromfüves pesztót. Kenhetjük pirítósra, de húsok pácolásához, halak sütéséhez is kiváló ízfokozó.

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss citromfű,
  • 10 dkg friss petrezselyem,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg kesudió,
  • 10 dkg reszelt parmezán,
  • olívaolaj,
  • 1 citrom leve, só, fekete bors

Elkészítés: A petrezselymet, kesudiót, citromfüvet és a fokhagymát tegyük bele az aprítóba és jól vágjuk össze, majd keverjünk hozzá egy kevés olajat, keverjük hozzá a parmezánt, és még egy keveset aprítsuk össze az egész masszát. Majd tegyük egy befőttes üvegbe, öntsük egy csepp olívaolajat még a tetejére majd fedjük le. A hűtőben egy héten keresztül tárolhatjuk, de a fölösleges adagot le is fagyaszthatjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet