KezdőlapBulvárNostradamus megjósolta, hogy Károly király egy váratlan utód javára mond le a...

Nostradamus megjósolta, hogy Károly király egy váratlan utód javára mond le a trónról

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Harry herceg nemrég Nagy-Britanniába repült, miután kiderült, hogy édesapjánál, III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak.

Michel de Nostradame egyik szakértője azt állítja, hogy a híres XVI. századi asztrológus korábban megjósolta, hogy III. Károly király le fog mondani a trónról, és egy titokzatos uralkodó veszi át a helyét.

Mario Reading, Nostradamus szakértő 2006-ban megjelent könyvében elemezte a francia asztrológus 450 évvel ezelőtti, állítólag a 21. századra vonatkozó jövendöléseit, és megállapította, hogy az egyik vers a brit királyi családra vonatkozhat.

Reading egy 1555-ös Nostradamus versre hivatkozott, amely szerint „egy olyan ember fogja elfoglalni a trónt, aki soha nem számított arra, hogy király lesz”, és a szakértő felvetette, hogy ez talán Harry herceg lehet, aki valamilyen oknál fogva átveszi a bátyja helyét.

Ez az értelmezés az utóbbi napokban ismét nagyobb figyelmet kapott, miután Harry herceg hazautazott az Egyesült Királyságba, édesapja rákdiagnózisa után. Harry herceg gépe a londoni Heathrow repülőtéren szállt le, majd egy fekete terepjáróban érkezett a londoni Clarence House-hoz, ahol Károly király jelenleg tartózkodik.

A Buckingham-palota hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy III. Károly brit uralkodót rákkal diagnosztizálták, és azt is bejelentették, hogy azonnal elkezdi a szükséges kezeléseket.Az uralkodónál a múlt hónapban prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak, és három napot töltött kórházban emiatt. Közben azonban egy másik aggasztó problémát is észleltek, és végül diagnosztizálták a rákot. Azt nem tudni pontosan, milyen daganatot találtak, de leszögezték, hogy nem prosztatarákról van szó.

A „Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future” című könyvében Reading azt írta, hogy a Károly és a néhai Diana hercegnő válása miatti folyamatos közfelháborodás veszélyeztetheti majd jövőbeli uralkodását, és szerinte a francia asztrológus egyik jóslata is erre vonatkozhatott.

Nostradamus ráadásul állítólag II. Erzsébet királynő halálának időpontját is viszonylag pontosan megjósolta.

„A szöveg szerint II. Erzsébet királynő 2022 körül, körülbelül 96 éves korában fog meghalni, öt évvel fiatalabban, mint az édesanyja. Károly herceg 2022-ben 74 éves lesz, amikor átveszi a trónt, de a brit lakosság egy bizonyos része még mindig neheztel rá, miután elvált Diana walesi hercegnétől” – írta Reading.

Bár a szerző ezt kezdetben úgy értelmezte, hogy a korona Károly helyett Vilmos fejére kerül, egy évvel később a könyv átdolgozott változatában már egy másik elméletet fogalmazott meg.

Újraértelmezte azt a sort, ami egy olyan ember trónra lépést jövendölte meg, aki nem számított rá, hogy király lesz, és megkérdőjelezte saját korábbi értelmezését.

„Ez azt jelentheti, hogy Vilmos herceg, aki elvárta volna, hogy az apja utódja legyen, már nincs a képben?” – vetette fel. A szerző szerint ez potenciálisan azt jelentheti, hogy rejtélyes okokból Harry herceg veszi át az apja helyét, IX. Henrik királyként.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet